“Des de la primera reunió el tracte rebut per part de Reempresa ha estat molt professional”

Publicat el 21-11-2018Empresa: Importplanet Trading S.C.P. Localitat: Viladecans | Cedent (C): David Ros | Reemprenedor (R): Josep Ocaña

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?

C: Vaig iniciar l’empresa al 2014, l’empresa és un e-commerce basat en la compravenda de productes tecnològics. Ens vam especialitzar en alta tecnologia de marca xinesa amb la idea de poder proporcionar un millor preu però també bona qualitat. Vaig començar fent compres agrupades principalment de productes de la Xina i va ser quan vaig veure una oportunitat de negoci.

 

R: La idea de l’e-commerce crec que és molt interessant, a més en aquest cas, l’activitat comporta un plus d’assessorament tant en el procés de venda com en la postvenda. D’aquesta manera s’han pogut fidelitzar molts clients. Em va agradar molt la gama de productes que tenen a la disposició dels clients com tabletes, Smartphones lliures i altres aparells de l’estil.

 

David, per què vas decidir posar-la a la venda?

C: Principalment per temes personals, em vaig adonar que m’estava costant conciliar la vida personal amb la feina. Estava treballant per compte aliena i a més tenia la meva pròpia empresa. La família va créixer i necessitava poder-hi dedicar més hores, però és clar, no era compatible amb el meu dia a dia. Trobava que per portar correctament el negoci havia de dedicar-li moltes hores i m’era molt difícil fer-ho.

 

Josep, per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?

R:  Vaig prendre la decisió de reemprendre una empresa purament com a repte professional. Sóc enginyer i porto treballant des dels 18 anys, l’àmbit de la tecnologia encaixa molt amb la meva experiència acadèmica i professional de manera que em vaig aventurar a adquirir una empresa. El repte per mi està en aquest nou format digital on no és desenvolupa l’activitat a través d’una botiga física. Em vaig acabar decidint per Importplanet Trading S.C.P perquè sentia que l’activitat encaixava amb el que estava buscant i amb el David ens vam entendre molt ràpid.

 

Vols fer algun canvi o innovació?

R: Crec que a curt termini el repte que tinc és adaptar-me al nou rol que adquiriré com a empresari. Però no descarto en cap cas més endavant estudiar la possibilitat d’innovar o dur a terme canvis. Al final, el mercat fluctua i les empreses ens hem d’anar adaptant. En aquest sentit, em sento molt acompanyat pel David i tinc molt en compte la seva opinió donada la seva experiència en el sector.

 

Quin servei us ha ofert Reempresa?

C: El Centre de Reempresa de Catalunya m’ha ofert des del primer moment un servei integral. Des de la primera reunió en la que vaig explicar la trajectòria de l’empresa i els motius de cessió, el tracte ha estat molt professional. No només m’han ofert la possibilitat d’entrar en contacte amb reemprenedors sinó que al llarg del procés i de les reunions amb els reemprenedors he pogut comentar i consultar tot allò que em preocupava.

 

R: Estic totalment d’acord amb el David, principalment m’han aportat molta tranquil·litat. És a dir, m’han facilitat molt totes les gestions, des del contacte amb empreses fins al plantejament de com enfocar aquest nou repte.

 

Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?

C: Sí per descomptat. Per garantir la continuïtat de l’empresa crec que és fonamental que els primers mesos el Josep sàpiga que pot comptar amb mi per qualsevol dubte. Al final, es trobarà amb disjuntives noves en el dia a dia, forma part del repte, però segur que les afrontarà millor si sap que em pot trucar o pot comptar amb mi per resoldre-les. 

 

R:  Sí, de fet vam arribar a un acord molt fàcilment. Això també m’ha donat la garantia de que he pres una bona decisió adquirint l’empresa del David. Sentir que pots comptar amb algú els primers mesos aporta molta tranquil·litat de cara a afrontar els reptes més immediats.

 

Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?

C:  Per mi, una de les coses més importants és que el cedent expliqui molt bé el negoci al consultor. És a dir, que pugui traslladar el màxim d’informació possible així com la màxima transparència. Perquè els tècnics són els que dinamitzen tot el procés i els que coneixen ambdues parts. En tot cas, sempre intenten acostar postures i trobar els punts en comú amb els reemprenedors.

 

R: El servei de Reempresa li donarà sempre tota la transparència necessària del negoci que vulgui adquirir, així que el meu consell seria que si realment estan interessats en adquirir un negoci ho facin a través de Reempresa. I que no dubtin en preguntar tot allò que necessitin al llarg del procés, he rebut molt bon tracte.