El consell més important que puc donar és que el reemprenedor es deixi guiar i es recolzi en experts

Publicat el 11-11-2015Nom i cognoms del reemprenedor: Anna Llàcer i Joan Bofill | Edat: 49 i 50 anys | Data de la formalització de la compravenda: 15 d’octubre de 2015 | Activitat actual: Distribució de vins i formatges italians | Número de treballadors: 4

1. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?

Al 2014 vàrem reemprendre a través del servei de Reempresa l’empresa Mozzakimozza, dedicada a la distribució de formatges italians. L’experiència va ser positiva i per aquest motiu hem decidit fer créixer en negoci adquirint ara una distribuïdora de vins italians. Pensem que aquesta compra és una bona opció per a un creixement empresarial.

2. Quines varen ser les motivacions per a adquirir un altre negoci i com vàreu definir el tipus d’empresa a reemprendre?

Un cop familiaritzats amb el negoci que vàrem adquirir al 2014 i consolidades les vendes, vàrem pensar que Mozzakimozza ja estava llesta per a un creixement extern. La incorporació d’una distribuïdora de productes italians complementaris permetrà a l’empresa un creixement aprofitant la mateixa cartera de clients; es tracta d’oferir més productes als clients que ja tenim, sense renunciar al creixement de la cartera de clients. 

3. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Les negociacions varen durar més o menys 6 mesos i han estat senzilles. A més conservem una bona relació amb el cedent, que s’incorporarà al negoci durant un temps per a transferir-nos el seu coneixement. 

4. De quina manera ha finançat la Reempresa?

Una part important l’hem finançat amb recursos propis, tot i que hem volgut finançar a través d’un préstec una petita part.

5. Què us ha aportat Reempresa?

Tot i que vàrem conèixer al cedent a través de l’antiga propietària de l’empresa Mozzakimozza, vàrem contactar amb Reempresa per a rebre suport en la formalització de l’acord assolit. El seu suport i ajuda en la redacció del contracte ha estat molt útil.

6. Després de la seva doble experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?

Si, és més senzill comprar una empresa en funcionament que començar des de zero. En aquest últim cas ho has de veure molt més clar.

7. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

Després de la segona compra d’una empresa seguim amb ganes de continuar sumant més activitats fent créixer així la nostra empresa.

8. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Poder el consell més important és que es deixi guiar i es recolzi en experts.