"El meu consell a les persones reemprenedores és que tinguin paciència i que no tinguin pressa"

Publicat el 07-03-2019Empresa: Le Bar a Vins. Localitat: Barcelona (Sant Andreu). | Cedents (C): Athéna i Bruno Oliveira | Reemprenedors (R): Naiara Orrico i Enric Pérez

Ens podríeu explicar com vàreu conèixer Reempresa?

R: Jo vaig sentir un anunci  a través de la ràdio i ràpidament vaig accedir al web de Reempresa i vaig omplir la sol·licitud. El punt d’atenció més proper era el de Mataró, així que la meva consultora ha estat la Carme Navas.

 

C: Nosaltres ens vàrem assabentar del servei de Reempresa gràcies a l’anterior propietària d’una cerveseria propera al nostre bar. Ens va explicar que va rebre l’assessorament de Reempresa quan va decidir vendre el seu negoci, i que va quedar molt satisfeta.

 

A què es dedica l’empresa que heu venut?

C: Es un petit bar que serveix vins d’origen francès. També servim menjars freds, com ara formatges, ostres,  anxoves, etc. L’hem gestionat durant 4 anys i estem molt orgullosos, perquè hem estat reconeguts per diferents mitjans de comunicació. Però ara hem de tornar a Paris, la nostra ciutat d’origen i per això l’hem decidit cedir.

 

Voleu fer algun canvi o innovació en l’empresa?

R: Bàsicament, farem una petita reforma per actualitzar l’estètica del local. Li volem donar un aire més actual. En quan al producte a servir, reforçarem la vessant de vermuteria i hi afegirem vins de producció catalana i productes de proximitat. El bar es dirà “La Simó Sense Focs”, i ens podreu trobar al Carrer De Vintró, 3, al barri de Sant Andreu, molt a prop del mercat.

 

Per què us vàreu interessar per aquest negoci en concret?

R: Quan vaig començar a fer matchings amb l’assessorament de Reempresa, em vaig reunir amb empreses de l’àmbit industrial, que tenien més a veure amb la meva experiència professional. Però a finals de 2018, durant un sopar amb la Naiara i la seva germana, em van manifestar la seva voluntat d’autoocupar-se en el sector de la hostaleria, on elles hi tenien molta experiència, i vàrem decidir col·laborar per materialitzar aquest projecte plegats.

 

De seguida vàrem veure l’anunci de Le Bar a Vins i vàrem demanar interès. Durant la primera reunió de presentació de les parts va haver-hi tan bon feeling amb els cedents, que en acabar la reunió vàrem marxar al local per visitar-lo. A partir d’aquí va anar tot rodat. Ens vàrem donar un parell de setmanes per buscar un altre projecte, i no enfocar-nos en una sola opció, però estava clar que aquest era el nostre projecte ideal.

 

Quin consell li donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent?

C: Sobretot, que durant el procés de transmissió segueixi treballant i generant clients. Has de mantenir l’activitat i la qualitat de servei igual que ho feies abans de decidir vendre’l, perquè si ho fas, si deixes de estar al 100%, en realitat no estan venent el mateix.

També és important que estigui convençut del pas que està donant, i que estigui disponible, ja que s’haurà de reunir amb molta gent interessada!

 

I als reemprenedors?

R:  El meu consell a les persones reemprenedores és que tinguin paciència i que no tinguin pressa. Comprar un negoci és un acte que s’ha de fer amb molta perspectiva. Jo vaig entrar a Reempresa l’any 2015 i fins avui no he assolit la compravenda d’un negoci.