"El negoci es podrà millorar molt més, però hi ha molt treball ja fet i un equip humà que ja sap com funciona tot"

Publicat el 09-03-2021Empresa: Talleres Marcan (fabricació, recanvis i accessoris per a màquines de cosir industrials i altres sectors) | Localitat: Mataró | Reemprenedor: Miguel Gutierrez i Monica Rodríguez | Cedent: Antonio Amor i José Nieves

Antonio, ens pots explicar a què és dedica Talleres Marcan i perquè vau decidir traspassar-lo? 

Antonio: L’empresa va ser fundada com a cooperativa l’any 1982 i a l’any 1996, vam passar de  ser cooperativa a ser SL i des d’aleshores estem treballant. Tots els socis es van anar jubilant  i actualment quedàvem dos socis. En José ja està jubilat fa 2 anys i jo estic en procés de jubilar-me. Així doncs, vam decidir traspassar-la perquè tant el meu soci com jo volíem jubilar-nos. Aquest va ser el principal motiu pel qual vam voler cedir l’empresa. 

 

A què es dedica Talleres Marcan? 

L’empresa es dedica a fabricar recanvis i accessoris per a màquines de cosir i altre tipus d’indústria en general, però principalment relacionada amb el tèxtil. 

 

Miguel i Mònica, per què vau decidir comprar aquesta empresa? 

Miguel: Cercàvem un projecte en el que iniciar-nos, un projecte que estigués en marxa i ens va cridar l’atenció diverses coses de l’empresa: el sector, el servei que prestaven i el tipus de clients que tenien. Quan vam conèixer als actuals propietaris, vam veure que era un projecte que estava funcionant i  que calia donar-li continuïtat. 

 

Creieu que podreu fer algun canvi a l’empresa, teniu alguna perspectiva? 

Miguel: Bé, de moment el que volem és adaptar-nos, intentar continuar amb la línia que porten, que pel que sabem és molt bona i ser capaços de continuar el que han fet fins ara. Ara bé, sí que tenim en ment algun canvi a futur, sobre tot a nivell d’Internet o d’e-commerce, que s’hauria d’implantar. 

 

Quin servei us ha semblat interessant de Reempresa? 

Antonio: El programa em sembla molt bona iniciativa. És molt positiu que es pugui unir a cedents, en aquests cas com nosaltres que ens volem jubilar, amb gent interessada en agafar una empresa. Evidentment,  que el negoci es podrà millorar molt més, però hi ha molt treball ja fet i un equip humà que ja sap com funciona tot. 

Miguel: Reempresa està molt bé. Nosaltres havíem mirat projectes per començar des de zero,  però Reempresa et posa al davant una sèrie d’opcions que no trobaries  d’una altra manera, o seria molt difícil trobar. En el cas de Talleres Mecanicos Marcan,  és una empresa que està funcionant, que tira endavant i que hi ha una sèrie de persones que porten molts anys dedicades a ella. Això permet recollir el fruït d’aquest treball i continuar fent crèixer l’empresa. 

Per nosaltres Reempresa ha estat una finestra molt important per trobar aquest projecte. 

 

Algun consell que li donaries a un empresari a algun emprenedor que volgués iniciar una empresa? 

Antonio: Donar consells és una mica complicat.  Jo a en Miguel, encara que estem començant a treballar plegats per fer la cessió del negoci, ja ens coneixem de fa molt de temps, li explico com faig les coses, però ell les podrà canviar i millorar. Li explicarem com hem treballat fins ara. Tot i que hem tingut pujades i baixades com moltes empreses la forma de treballar implementada fins ara ens ha facilitat poder seguir avançant. Tot i això, crec que és un negoci que es pot millorar, com tot. Si ho treballen bé, crec que té molt de futur. 

 

Antonio, els acompanyaràs algun temps ? 

Antonio. Si,  m’estaré el temps que ells necessitin per fer el procés de cessió de la millor forma possible. Jo crec que  ho agafaran ràpid , i si estic bé, no tinc cap inconvenient en acompanyar-los el temps que calgui.