"El tècnic de Reempresa de l'Ajuntament ens ha ajudat molt: des d'assessorament, a com omplir documentació..."

Publicat el 20-09-2018Empresa: Eco-fels. Localitat: Castelldefels

Ens pots explicar breument a què es dedica l’empresa que ha cedit recentment?

Eco-fels és una botiga amb una gran varietat de productes ecològics i especialitzats en productes vegans, amb entrega a domicili. Però on també pots trobar suplements naturals i aptes per a intoleràncies alimentàries (sense gluten, sense fructosa, sense sucre,sense llet/ou, etc.)

 

Per què vas decidir posar-la a la venda?

No podia conciliar la vida familiar amb els horaris de la botiga i el seu alt rendiment suposa un alta exigència que no podia atendre.

 

Quin tipus de reemprenedor (inversor) necessitava la seva empresa? Quin perfil era l’idoni?

Sobretot amb moltes ganes i il·lusió i amb coneixements del sector seria l’idoni.

 

Quin servei t’ha ofert Reempresa? Per què vas decidir venir al Centre de Reempresa de Catalunya?

Vam rebre informació via e-mail de l’Ajuntament de Castelldefels del servei que ofereix Reempresa i vam decidir posar-nos en contacte amb ells. L’experiència ha sigut molt satisfactòria! En Joaquín, tècnic de Reempresa a l’ajuntament, és un gran professional i una persona excel·lent que ens ha ajudat moltíssim en tota la gestió i sempre ens ha ofert bones paraules i consells. Ha sigut un intermediari essencial per a les dues parts. Ens ha posat en contacte, hem rebut  assessorament  fiscal, ens ha ajudat a interpretar els resultats financers, a omplir la documentació, ens ha donat informació de les subvencions, de com fer els contractes, etc.

 

Creus que és important proposar-li al reemprenedor interessat un període de treball en comú per transmetre el know-how empresarial?

És essencial per a la bona i adequada continuïtat de la botiga. Ja no només per la informació , que és molta, si no per la presentació als clients que és el més important.

 

Com han estat els processos de matching i les negociacions amb els diferents interessats que ha tingut la seva empresa? Han estat dificils les negociaicons?

No han estat difícils, només que ha coincidit en època de vacances i el temps ha anat més a poc a poc per manca de personal.

 

Tu vas crear la teva activitat empresarial i saps els esforços que suposa la posada en marxa de la mateixa. Com valores que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant-se així tota la fase de creació d’una empresa? T’hagués agradat tenir aquest suport en el seu dia?

Tan de bo hagués tingut la mateixa ajuda que ara tenen els reemprenedors! M’hagués facilitat molt les coses, ja només per la posada en marxa del negoci que és molta feinada, si no pel risc i el desconcert dels primers mesos, de les equivocacions i errades (que de tot se n’aprèn però són diners), del que has de lluitar per aconseguir una clientela fidel, negociar amb els proveïdors ... i tot allò que s’aprèn amb el temps a força de calbots i mal de caps. Ara, després de l’experiència, penso, i segur que molts m’entendreu, que els emprenedors som uns valents!!