“Em vaig donar d’alta al servei de Reempresa després d’assistir a una sessió informativa a la meva oficina del SOC”

Publicat el 10-10-2017Emilio Aguiló (Cedent) i Ariel Rabaiotti (Reemprenedor) | Empresa: Carnisseria MUUTT

1. A què es dedica el negoci que has adquirit?

R: Es tracta d’una carnisseria especialitzada en tall argentí i empanades.

2. Emilio, per què vares decidir posar a la venda el teu negoci?

C: M’ha sorgit la possibilitat de tornar a viure i treballar a l’Argentina amb la meva dona i tot i que ens costa molt deixar Barcelona, finalment hem decidit tornar cap allà.

3. Teniu pensat fer alguna ampliació, afegir alguna línia de negoci o canviar el nom comercial?

C: Quan vaig adquirir la carnisseria, també a través de Reempresa però al 2015, vaig fer un canvi total de la imatge i  el concepte que tenia l’anterior propietari.  Va ser tot un encert perquè va tenir molt bona acceptació al barri.

R: De moment no canviarem res perquè ens agrada molt tal i com està. Si que és veritat que tenim algunes idees. Per exemple la meva parella Laura que és italiana podria afegir una línia de productes gourmet italians.

4. Heu pactat algun acompanyament entre les parts?

R: Sí, és un tema important el fet que l’Emilio ens pugui transmetre els seus coneixements i presentar-nos els proveïdors i clients.

C: El motiu de la venda és que marxo a viure i treballar a l’Argentina i hem pactat aquest acompanyament fins a l’octubre que me n’hi en vaig.

5. Teniu pensat ampliar la plantilla?

R: No, de moment treballarem la Laura i jo només. Tant de bo en el futur puguem contractar algú, voldrà dir que el negoci va bé!

6. En el vostre cas, quant temps vau estar negociant?

R: La veritat és que tot va anar molt ràpid. En poc més d’un mes vam signar la compravenda. Em vaig donar d’alta al servei de Reempresa després d’assistir a una sessió informativa a la meva oficina del SOC i vaig veure un parell de negocis interessants però aquest és el que més em va motivar gràcies a la transparència i la bona organització de l’Emilio.

C: La negociació va ser molt ràpida perquè des d’un començament vam parlar amb molta franquesa i claredat.

7. Quin consell donaries a un Reemprenedor que estigui en la fase inicial del procés?

R: Que tingui clar el negoci que vol Reemprendre i que no es precipiti, jo vaig trobar-lo molt ràpid però no té perquè ser així.

C: A mi m’agradaria aconsellar també als Cedents: quan més clar i fàcil li posis al Reemprenedor, més probabilitats de cedir el negoci.

8. Quina creieu que ha estat la part més difícil del procés?

R: Tot i que ha estat un procés ràpid, hem hagut de resoldre dubtes sobre la transmissió de manera àgil, resoldre el tema del finançament per a la compra, i trobar un gestor per a que ens ajudi en els tràmits d’alta com a autònoms.

C: Per a nosaltres, la part més difícil del procés de transmissió és la d’haver de marxar de Barcelona i deixar el negoci!