“És important transmetre el coneixement al reemprenedor per facilitar-li la gestió”

Publicat el 08-03-2017Empresa: Centre d’estudis Montcada | Data formalització de la compravenda: 01/03/2017

1. A què es dedica l’empresa que has cedit?

L’empresa en qüestió és un centre d’estudis, on s’ofereix formació per a estudiants, classes de repàs, preparació per a proves d’accés a grau mig, grau superior, universitat i oposicions, també ofereix formació en informàtica (Office, programació i disseny). A més, s’ofereix servei tècnic de reparació d’equips informàtics per a particulars i empreses.

2. Quin va ser el motiu pel qual vas decidir posar-la a la venda?

Vaig trobar una altre feina que impedia poder portar una bona gestió del meu propi negoci i no podia fer-lo créixer més. A més, el dia a dia feia difícil poder compaginar les dues feines. Al conèixer Reempresa, vaig considerar que era una bona oportunitat per poder cedir el meu negoci. 

3. Quin perfil de reemprenedor creies que necessitava la teva empresa?

Des d’un inici, vaig donar-li la opció a la meva treballadora. Ella coneix molt bé el funcionament de l’empresa i a més, és professora. Creia que era un bon perfil de reemprenedor per a la meva empresa, podria donar-li una bona continuïtat i potenciar el negoci.

Finalment, després de les negociacions vam arribar a un acord en quant a la cessió del negoci.

4. Una vegada cedit el negoci, creus que és important un període de treball en comú per transmetre el know-how a la reemprenedora?

Si, sempre és important fer una bona transmissió de coneixements, ja que encara que sigui un negoci que la reemprenedora conegui, sempre hi ha aspectes que només coneix el cedent, per tant és importantíssim que durant una temporada es pugui treballar colze a colze.

5. Al crear el centre d’estudis, saps els esforços que suposa posar en marxa una nova activitat. Creus que és bona opció que un emprenedor adquireixi un negoci en funcionament, estalviant-se així tota la fase de creació?

Definitivament sí, crear un negoci des de zero, és un treball costós a nivell mental i sobretot econòmic, projectes d’obra, adequació del local, compra de maquinària, llicències, etc... quan adquireixes un negoci en funcionament i amb les instal·lacions adients, el cost inicial és més baix, i saps que aquest negoci és conegut i ja té la seva clientela, només cal continuar on el va deixar el cedent i potenciar-lo.