"L’acompanyament des de Reempresa, ha facilitat els diferents tràmits en tot el procés d’anàlisi i compra fent aquesta part dinàmica i senzilla."

Publicat el 21-09-2016Nom i cognoms del/s reemprenedor/s i edat: Alexey Shirokov Yudina, 54 anys. | Breu experiència i trajectòria professional del reemprenedor: Durant 13 anys he treballat com mosso de magatzem, repartidor i especialista de neteja industrial | Descripció de l’activitat objectiu: Una tintoreria.

Preguntes:

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

La meva formació és variada i es basa en diferents camps: tècnic en reparació d’ordinadors, xarxes i comunicacions conjuntament amb part de la Llicenciatura en Informàtica, expert en neteja d’immobles i ara mateix em trobo cursant la llicenciatura en Direcció i Administració d’Empreses a l’EAE.

La meva principal experiència ha estat com a mosso de magatzem, repartidor i especialista de neteja industrial. En aquests anys, he portat a terme tasques de gestió i supervisió dels processos de neteja industrial, he gestionat la creació i optimització del manteniment de bases de dades i he portat la gestió amb proveïdors i clients.

2. Quines són les motivacions que l’han impulsat a venir a Reempresa?

Aquest any 2016 he perdut la feina i, com moltes altres persones, m’he inscrit a l'atur. Com que soc una persona molt activa, vaig  començar a buscar solucions per fer canvis positius en la meva vida (cursos formatius, ofertes de treball etc.).

A l'oficina del SOC em van informar sobre l’alternativa d’autoocupar-se (crear un lloc de treball per a mi mateix) i la millor manera de fer-ho és mitjançant Reempresa a través de la  compra d’un negoci en marxa (la majoria es venen per jubilació de l'amo).

3. Com ha definit el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es basa?

En el meu cas vaig triar una tintoreria basant-me en el meu perfil d'activitats del sector de neteja.

Tenim l'experiència en el sector i podem convertir-nos en una empresa familiar amb un nivell tecnològic més avançat i una excel·lent atenció del client.

4. Què us ha aportat Reempresa en aquest procés de cerca d’empreses?

Primer de tot, els serveis no tenen cap cost econòmic ni per a tu ni per al cedent de l'empresa o el negoci.

A partir d’aquí, a Reempresa ens han ofert assessorament individual per a l'elaboració del teu Pla de Reempresa, així com assessorament durant tot el procés de transmissió de l'empresa: des de la primera reunió de presentació de les parts fins a la signatura del contracte de compravenda, passant per les fases de negociació i mediació per arribar a un acord.

Aquest acompanyament l’han portat a terme amb la màxima neutralitat i aplicant l'experiència de totes les operacions en què ja han intervingut.

5. Quins són els avantatges i les dificultats que s’ha trobat en aquest camí per a reemprenedre?

L’acompanyament des de Reempresa, a través del Daniel Migoya, ha facilitat els diferents tràmits en tot el procés d’anàlisi i compra fent aquesta part dinàmica i senzilla.

6. Ha seguit la formació proposada per Reempresa? És útil per a encarar el procés de compravenda?

Sí, vaig assistir als tallers de formació de Reempresa. Als tallers t'ajuden a trobar la teva empresa objectiu i a aprofundir en els principals aspectes a considerar en totes les àrees del procés de transmissió per la qual cosa trobo que son molt interessants i útils.

7. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

Vull donar les gràcies a la Generalitat de Catalunya i l'equip de Reempresa per l'oportunitat que m'han donat per autoocupar-me.

Sobretot volia agrair a l'equip de l'ajuntament de les Franqueses del Vallès, i personalment al Sr. Daniel Migoya, que és realment un veritable professional, tot el suport ofert. El fet de que estigués al nostre costat (de cedent i reemprenedor) fins al final ens va ajudar molt.

8. Quin consell donaria a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari? Recomanaria Reempresa?

Aconsellaria a qualsevol persona acudir i provar el mateix camí si volen fer-se empresari.