“Que allò que vam crear fa tants anys i amb molt d’esforç continuï és una satisfacció per a mi”

Publicat el 31-08-2018Empresa: Pedro Sport. Localitat: El Prat de Llobregat
Cedent: Montserrat Castillo Barona | Reemprenedora: Montserrat Fàbregas Morillo

Ens podeu explicar com ha estat el procés de venda?

Cedent: El motiu de la venda és la meva jubilació i he de reconèixer que en un primer moment vaig pensar en tancar, però sap molt de greu que tota la feina que hi ha al darrera es perdi. En el meu cas no tenia relleu generacional, ja que actualment els meus fills tenen les seves ocupacions i agafar la botiga els hagués trenca la seva dinàmica.

L’opció de cedir-la, sempre i quan hi hagi continuïtat, és una satisfacció; que allò que vam crear fa tants anys i amb molt d’esforç continuï. Vaig entrar a la botiga amb 26 anys i hi he estat tota la vida. És molt bonic veure que continua. Quan es tracta de vendre, recomanaria tenir en compte altres aspectes i no només l’econòmic, intentar trobar la persona que tingui un perfil que s’adapti al negoci i que la vegis capaç de donar-li continuïtat.

Per mi va ser molt important el feeling, que hi va haver des d’un primer moment, veure una persona amb ganes i il·lusió, amb un projecte nou per a la botiga em va agradar molt.

Reemprenedora: Pedro Sport te una trajectòria impressionant que tothom coneix al Prat i a més és un punt de referència del món de l’esport al municipi. El meu projecte és continuar amb l’activitat de la botiga i complementar-la amb serveis de valor afegit: coaching esportiu, nutricional, gestió d’equips, cursos, xerrades, tallers i amb una vessant social seguir amb el voluntariat a persones amb diversitat funcional.

El coneixement de l’empresa ja l’estem transmetent i compto amb l’assessorament de la part cedent en aspectes fonamentals com la compra de gènere, la contractació de personal, la gestió de la botiga i l’atenció al client. Sé que sempre que ho necessiti tindré l’assessorament de la Montserrat.

 

Quin és el paper ha jugat Promoció Econòmica en aquets cas d’èxit?

Reemprenedora: El Centre de Promoció Econòmica em va facilitar moltíssim les coses, vaig tramitar la capitalització de l’atur, em van ajudar en la recerca de finançament, que vaig aconseguir en la seva totalitat, i a més l’Ajuntament té unes línies de subvencions anuals destinades a persones que es constitueixen com a autònoms i per empreses que contracten persones aturades del Prat, de les qual em puc beneficiar.

 

També m’han ajudat a tramitar les subvencions del CCAM de l’any 2018. Vaig poder assistir a la Formació El Prat Emprèn, de millora de capacitats empresarials que em va acabar de resoldre dubtes específics. Ells mateixos et constitueixen com autònoma al seu punt PAE gratuït i puc comptar amb ells si tinc qualsevol dubte un cop l’empresa està creada a través del seu servei de consolidació empresarial.