“Que vingui a Reempresa, perquè realment juga un paper important per poder crear aquests vincles entre persones cedents i persones reemprenedores”

Publicat el 24-10-2019Empresa: AICOMAR S.L. Localitat: Vilassar de Mar | Cedent: Jordi Vidal | Reemprenedor: Francesc Amich

Jordi, ens pots explicar breument a què es dedica l’empresa?

C: L’empresa es dedica a realitzar feines auxiliars de la construcció. Bàsicament fem plaques de guix laminat, cobertes, aïllaments, reparacions i manteniments.

 

Per què vas decidir posar-la a la venda?

C: Perquè ja toca jubilar-me i a la família no hi tenim continuïtat. La meva dona i jo érem els socis de l’empresa. Per això hem buscat una altra fórmula perquè l’empresa pugui continuar.

 

Francesc, per què vas decidir reemprendre una empresa i perquè et vas decidir per aquesta?

C: Sempre he sigut molt emprenedor i he treballat al món de la construcció. Vaig veure l’empresa del Jordi anunciada a Reempresa , i em va semblar que encaixava amb el què buscava. En Jordi va ser el que em va donar més confiança per tirar el projecte de reemprendre endavant.

 

Francesc, quina és la teva experiència professional prèvia?

C: He treballat a diferents llocs en l’àmbit de la construcció, he sigut aparellador, m’he dedicat a la promoció immobiliària, així com també aparellador freelance.

 

Francesc, faràs algun canvi a l’empresa?

C:  No, de moment mantindré  el que hi ha, però la idea és modernitzar-la una miqueta, però no tinc intenció fer gaires canvis. De fet, em quedo tres dels treballadors de l’empresa.

 

Quin servei us ha ofert Reempresa?

C: Ha estat una veritable troballa descobrir Reempresa. El servei de Reempresa ha sigut molt específic i molt especial. Està molt bé perquè intenta connectar les empreses que no tenen continuïtat i la gent emprenedora que busca un espai ja creat al mercat per poder reemprendre.

 

Per què creieu que és important poder treballar conjuntament aquest període de temps?

C: És important perquè és la forma que tant el cedent com l’emprenedor aprenguin. Primer per una banda de l’experiència que pugui aportar el cedent i per altra , dels nous coneixements que pugui aportar l’emprenedor. La vinculació d’aquestes dues coses és gairebé imprescindible. Aquest tipus d’empreses  no son massa complexes, però tenen les seves peculiaritats i  aquest temps de convivència és important perquè realment la nova empresa tingui ja tots els coneixements i tota l’experiència.

R: Aquest temps de convivència és necessari perquè haig d’aprendre molt del funcionament de l’empresa i de les maneres de fer. El coneixement del cedent normalment és més alt que qui empren, per tant, com més temps puguis estar compartint amb el cedent, molt millor, perquè així aprendràs molt més.

 

Quin consell li donaríeu a un cedent que vulgui traspassar la seva empresa?

C: Que vingui a Reempresa, perquè realment juga un paper important per poder crear aquests vincles entre persones cedents i persones reemprenedores. És important la màxima divulgació del servei de Reempresa per que es puguin crear aquest vincles i afavorir la cessió  d’empreses.