Recomanaria Reempresa perquè donen un molt bon assessorament per a la continuïtat d'una activitat que ja està en funcionament

Publicat el 02-06-2023El Bon Gust | Ubicació: Gelida | Cedent: Sandra Riba Viñolo | Reemprenedora: Elisa Garzón Grané

 
Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

R: Pel que fa a la formació, soc tècnica especialista en Informàtica de Gestió (FPII), i a més a més, m’he anat reciclant a través dels anys realitzant diferents cursos per no quedar-me endarrerida. També he estudiat comptabilitat i vaig fer un curs de Gestió i Control de l’Aprovisionament de l’Empresa l’any 2014 amb certificat de professionalitat de més de 400h.

Finalment, també tinc idiomes, ja que he estudiat Francès i Anglès a l’Escola Oficial d’Idiomes de Terrassa. Es podria dir que m’agrada adquirir nous coneixements i reciclar-me contínuament. 

Pel que fa a la part professional, en el transcurs de la meva carrera laboral he treballat en diferents sectors, ja que tinc una bona capacitat d’adaptació i gràcies a això no m’ha sigut difícil deixar una feina i començar-ne una altra. També he treballat com a dependenta en una botiga de queviures, com a caixera, administrativa i, la meva última feina abans de reemprendre va ser com a comercial en una empresa del sector del vidre a Sabadell.
 
Quines són les motivacions que l’han impulsat a venir a Reempresa?

R: Doncs el motiu va ser que he arribat a una etapa de la meva vida on necessitava un canvi. No em sentia satisfeta professionalment amb la meva situació actual i tenia ganes de gestionar la meva pròpia empresa i tenir el meu projecte propi.
 
Creu que és important l’assessorament per part de persones especialitzades en compravenda?

R: Sí, crec que l’assessorament és molt important, ja que a vegades no saps per on començar. Que hi hagi algú al teu costat et dona ànims per a continuar amb el projecte i t’ajuda en la resolució de dubtes i treball en el projecte.
 
Quin consell donaria a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari? Recomanaria Reempresa?

R: L'aconsellaria que persegueixi els seus somnis sempre dins de les seves possibilitats. Endavant i sense por! Sí, recomanaria Reempresa, ja que donen molt bon assessorament per a la continuïtat d’una activitat que està en funcionament.
 
Ens pot explicar breument a què es dedica l’empresa que has reemprès?

R: És una botiga del sector de l’alimentació ubicada a Gelida; tenim carn envasada, plats preparats, plats elaborats, fruites i verdures. A més a més, venc productes ecològics i bio a granel, així com congelats, pans, dolços i begudes.
 
Pretén ampliar la línia de productes/serveis que ofereix l’empresa? Quin toc personal li pretén donar al negoci per fer-lo créixer?

R: Sí, vull ampliar els productes. De fet, en aquests moments estic incorporant productes per a vegans i vegetarians. També vull posar cafè per moldre, te a granel i altres productes.

Tanmateix, un dels canvis que he fet, ha estat fer cistelles de fruita i verdura setmanals, i ara mateix m’estic començant a moure a Instagram.
 
De quina manera ha finançat la Reempresa?

R: El finançament l’he obtingut principalment a través d’un microcrèdit de MicroBank. Però també he de dir que la capitalització de l’atur m’ha ajudat molt a poder fer canvis a la botiga.
 
Va demanar-li al cedent un acompanyament durant un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

R: Sí, però en el meu cas només va estar 5 o 6 dies al meu costat, ja que no va poder estar més temps al meu costat. Tot i això, em va passar el llistat de proveïdors, vàrem veure el programa informàtic juntes i els clients els he anat coneixent a mesura que han anat venint a la botiga.