"Reempresa ens ha ajudat en la redacció del contracte i ens ho han posat més fàcil que si ho haguéssim hagut de fer nosaltres pel nostre compte."

Publicat el 03-11-2015Nom i cognoms del reemprenedor: Ramon Aloy Garcia | Edat: 51 | Data de la formalització de la compravenda: 30/10/15 | Activitat actual: Tècnic manteniment electromedicina | Número de treballadors: 1 | Cost de l’operació: 50.000€

1. A què es dedica l’empresa que has reemprès?

És una empresa que es dedica a la cal·libració d’equips de laboratori. Analitzem que cumpleixi la reglamentacio ISO i certifiquem que cumpleixin un cert tipus de traçabilitat.

2. Quines van ser les teves motivacions per reemprendre?

Jo ja treballava en el sector com a autònom i la compra d’aquesta activitat em permet diversificar una mica les meves fonts d’ingressos, reduir el risc de perdre clients i créixer en volum de negoci.

3. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Les negociacions van ser molt senzilles, van durar només 1 dia. De seguida ens vam posar d’acord amb el cedent i tot va ser extremadament fàcil.

4. De quina manera has finançat la Reempresa?

He tirat de fons pròpis, i hem pactat uns pagaments diferits en el temps per fer més assequible la compra.

5. Vas demanar-li al cedent un acompanyament daurant un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

Si, hem pactat un període d’acompanyament d’aproximadament un any. Aquest acompanyament serà flexible en dies i hores i a mesura que vagi coneixent millor l’activitat suposo que s’anirà reduïnt el temps que passi amb el cedent.

6. Què t’ha aportat Reempresa?

Ens ha ajudat en tot l’aspecte legal. Ens han ajudat en la redacció del contracte i ens ho han posat més fàcil que si ho haguéssim hagut de fer nosaltres pel nostre compte.

7. Quin consell donaries a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Que valori be els aventatges i inconvenients de l’empresa que està interessat en comprar, que s’asseguri que és viable econòmicament i que pot aconseguir finançament per la compra, que té les aptituds i l’actitud necessaries per tirar-ho endavant i finalment valor i determinació per fer-ho.