Un nou cas d’èxit del programa Reempresa a la zona de l’auditori de Lleida

Publicat el 04-03-2020Empresa: Turquesa | Localitat: Lleida | Reemprenedora: Núria Arqués

GLOBALLEIDA suma un nou cas d’èxit amb el programa Reempresa promogut per la Cecot i Autoocupació, per garantir la continuïtat de les empreses de la demarcació de Lleida. Es tracta del cas concret de la botiga de roba i complements Turquesa situada al carrer Pi i Margall, 35 ubicada a la zona de l’auditori.

Un establiment que gràcies al programa reempresa seguirà en funcionament i oferint una oferta de peces úniques i fetes a mà com collars, bolsos, joies i complements manufacturats amb materials ecològics com la llana, fusta, la pell o la plata.

La Núria Arqués mai s’havia plantejat reempendre, però les facilitats que li va oferir el programa reempresa , el fet de conèixer a la cedent i saber que es podia acollir als ajuts que oferia en aquell moment l’Ajuntament de Lleida i el departament de comerç, artesania i moda de la Generalitat de Catalunya  va ser decisiu per prendre la decisió de quedar-se la botiga.

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. Amb el programa Reempresa, mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, Lleida ha tancat el 2019 amb més 35 negocis que representen una inversió induïda de prop de 900.000€ i el manteniment de 80 llocs de treball a la província, resultat de 105 assessoraments a reemprenedors i cedents interessats en comprar o vendre un negoci. Des de 2011 s’han salvat 160 negocis i 370 llocs de treball a la demarcació.