"Vàrem pensar en crear un negoci des de zero però reemprendre’l era molt millor alternativa"

Publicat el 30-06-2016Empresa: Suspiros: Cafeteria i obrador a Barcelona | Nom del cedent (C): Arliet Carolina Obispo Alezones i William Manuel Alonso Hernández | Nom del reemprenedor (R): Marion Ursula Bewersdorff

1. Ens poden explicar a què es dedica Suspiros?

C: Suspiros és una cafeteria forn de pa ubicada al barri de la Sagrera de Barcelona. Fa tres anys, a través de Reempresa, vàrem adquirir l’activitat perquè vàrem arribar d’un altre país i volíem tenir un negoci propi. Vàrem pensar en crear-lo des de zero però reemprendre’l era molt millor alternativa. Durant aquests tres anys que l’hem portat nosaltres hem doblat la facturació i hem introduït millores que els clients valoren molt. Diuen que fem el millor cafè del barri!

2. Per què van decidir posar-lo a la venda ?

C: Per problemes familiars, hem de dedicar temps a la nostra família i Suspiros no ens permet compaginar-ho.

3. Quina és la teva trajectòria professional?

R: Jo he estat empresària a Alemanya i també aquí. He tingut negocis relacionats amb la restauració i recentment regentava un hostal al casc antic de Barcelona. Em vaig decidir a reemprendre un projecte nou per tenir un projecte personal que m’il·lusionés. A més em va agradar molt el barri de la Sagrera, penso que és molt tranquil i familiar.

4. Treballareu conjuntament per a transmetre el coneixement del negoci?

C: Quan fa tres anys vàrem comprar nosaltres Suspiros vàrem agrair molt la col·laboració dels antics propietaris, amb qui encara mantenim una molt bona relació i continuem veient sovint. Aquesta col·laboració pensem que va ser molt important per a que nosaltres aprenguéssim el negoci i ens féssim amb la clientela. Per aquest motiu estem disposats a acompanyar i ajudar en el que faci falta a la Marion per a que conegui bé el negoci i el pugui continuar.

R: Tot i haver tingut experiència al sector restauració, mai he treballat directament en rebosteria, ni tampoc en una cafeteria. Per aquets motiu agraeixo que els cedents em puguin acompanyar per poder aprendre com funciona l’activitat.

5. Com van ser les negociacions?

C: Van ser molt fàcils. La Marion va venir un dia  a prendre un cafè i ens va dir que estava interessada en reemprendre Suspiros. Vàrem pensar que podria ser una bona reemprenedora. Va estar uns dies veien el volum de feina, que no para de créixer i de seguida ens vàrem entendre.

6. Tens pensat contractar a treballadors?

R: Suspiros ara no compta amb treballadors però la meva idea és contractar a dues persones més com a mínim.  A mi m’agraden les tasques de gestió i producció i penso que necessitaré persones que atenguin al públic i la sala.

7. Vosaltres que heu estat reemprenedors i ara cedents, quin consell li donaríeu a un nou reemprenedor?

C: Li diríem que continuï amb la mateixa línia de feina que feia el cedent, que no faci gaires canvis, ja que la clientela, i més quan és de barri, està acostumada a una manera de treballar. Un cop estigui consolidat el canvi en la gerència es poden anar introduint petits canvis poc a poc. Nosaltres vàrem saber mantenir la mateixa qualitat que oferien els antics propietaris i hem introduït millores, com nous horaris, una terrassa a l’estiu i millores en els cafès.

8. Quin consell li donaries a un nou reemprenedor?

R: Que s’il·lusioni per un nou projecte personal. He treballat per compte d’un altre però penso que és important tenir un projecte propi i fer-lo créixer.