Es cerca reemprenedor per a tintoreria de Tarragona !

Publicat el 23-11-2012

Si el programa Reempresa hagués existit fa 15 anys, probablement hagués preferit reemprendre un negoci adequat a les meves preferències professionals que no haver-lo constituït des de zero, considero que el procés de creació i de fidelització de clients és un procés lent i llarg.”
tintoreria

“Si el programa Reempresa hagués existit fa 15 anys, probablement hagués preferit reemprendre un negoci adequat a les meves preferències professionals que no haver-lo constituït des de zero, considero que el procés de creació i de fidelització de clients és un procés lent i llarg.”

 

Nom: Maria Isabel Morales Soriano
Perfil: Cedent
Edat: 65 anys

Breu experiència i trajectòria de l’empresa:

Vaig decidir obrir aquest tipus de negoci perquè tenia experiència en el sector. L’empresa porta funcionant 14 anys.
Població: Tarragona
Any de constitució: 1998
Motiu de la venda: Jubilació
 

Entrevista:

 1.  Ens pot explicar breument a què es dedica la seva empresa?

L’empresa ofereix serveis de tintoreria, és a dir, serveis de neteja i planxat de roba a particulars. Està ubicada al centre de Tarragona.
 

2.  Per què ha decidit posar-la a la venda?

He decidit posar-la a la venda perquè ja tinc edat de jubilació.
 

3.  Quin tipus de reemprenedor necessita la seva empresa? Quin perfil seria l’idoni?

Crec que la persona idònia per reemprendre el meu negoci hauria de ser una persona que es trobés en situació d’atur i que vulgui portar el seu propi negoci. No crec necessari que sigui una persona amb experiència al sector, només que tingui ganes de treballar i que li agradi el tracte directe amb el client.

 4.   Quin servei li ofereix Reempresa? Per què va decidir venir al Centre?

Vaig decidir venir al Centre de Reempresa després de llegir un article al Diari de Tarragona. Em va semblar molt interessant i hi vaig contactar. El servei que m’ofereix a mi i d’altres cedents és la possibilitat de poder contactar amb compradors potencials i el suport per als preparatius per a la venda.
 

5.  Creu que és important proposar-li al reemprenedor interessat un període de treball en comú per transmetre el know-how empresarial?

Considero que és necessari i extremadament important que hi hagi aquest període de treball en comú. D’aquesta manera el reemprenedor es pot formar en “saber portar” el negoci i la cartera de clients actual es vagi familiaritzant amb el nou gerent del negoci.
 

6.  Ha seguit la formació de Reempresa per a cedent? Creu que la preparació i l’assessorament l’han ajudat a optimitzar el procés i la negociació amb el reemprenedor?

Vaig assistir al programa de formació de Reempresa. Em va resultar molt útil la informació que vaig rebre sobre la valoració de les empreses i les tècniques de negociació.

 

 7.   Vostè va crear la seva activitat empresarial i sap els esforços que suposa la posada en marxa de la mateixa. Com valora que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant-se així tota la fase de creació? Li hagués agradat a vostè tenir aquest suport?

Si el programa Reempresa hagués existit fa 15 anys, probablement hagués preferit reemprendre un negoci adequat a les meves preferències professionals que no haver-lo constituït des de zero, precisament perquè considero que el procés de creació i de fidelització de clients és un procés lent i llarg.

Llegeix l’entrevista completa en PDF