“Si quan jo vaig començar hagués tingut la opció de trobar un negoci ja muntat, sense cap dubte ho hauria agraït moltíssim”

Publicat el 20-07-2015

“Si quan jo vaig començar hagués tingut la opció de trobar un negoci ja muntat, sense cap dubte ho hauria agraït moltíssim, perquè el fet de crear una empresa des de zero és realment complicat.”

20150714_132959-300x168
- Nom i cognoms de la cedent: Jennifer Stock
- Edat: 37
- Nom de l’empresa: Familyplace SL
- Població: Barcelona
- Any de constitució: 2012
- Motiu de la venda: Manca de temps

1. Ens pot explicar breument a què es dedica l’empresa que ha cedit recentment?

L’empresa és una e-commerce que es dedica a la compravenda de productes relacionats amb la maternitat i la criança. Té un petit magatzem per guardar tot el stock necessari i a través de la pàgina web es ven i distribueix el producte arreu d’Espanya.

2. Per què va decidir posar-la a la venda?

Vaig voler cedir l’empresa perquè acabo de tenir un segon fill i no tenia temps suficient per fer una bona gestió de la mateixa. Degut a aquesta manca de temps estava obviant alguns temes que per mi eren molt importants i no volia que l’empresa, que pot tenir un gran futur, estigués llastrada per la meva indisponiblitat.

3. Quin tipus de reemprenedor necessitava la seva empresa? Quin perfil era l’idoni?

Una mare o una família amb ganes d’emprendre. Una persona que conegués el producte que s’ofereix a la web i que li agradés el món de la maternitat, criança i lactància.

4. Quin servei li ha ofert Reempresa? Per què va decidir venir al Centre de Reempresa de Catalunya?

En primer lloc, em va ajudar a trobar possibles interessats en comprar la meva empresa. Vaig fer entrevistes amb més de 10 persones interessades en l’anunci que es va penjar a la pàgina web. I després també m’ha ofert assessorament al llarg de tot el procés i m’ha ajudat a prendre les decisions per fer la compravenda definitiva.

5. Creu que és important proposar-li al reemprenedor interessat un període de treball en comú per transmetre el know-how empresarial?

Depèn de l’empresa. En el meu cas, hem treballat en comú un temps breu, però jo penso que suficient per fer aquest intercanvi d’informació. Entenc que en empreses amb un volum més gran o amb un grau de complexitat més elevat el període de convivència haurà de ser més llarg.

6. Com han estat els processos de matching i les negociacions amb els diferents interessats que ha tingut la seva empresa? Han estat difícils les negociacions?

Com que el preu de cessió no era massa elevat, les negociacions van ser relativament senzilles. No es van allargar massa en el temps i de seguida vam arribar a un acord que satisfeia a les dues parts.

7. Vostè va crear la seva activitat empresarial i sap els esforços que suposa la posada en marxa de la mateixa. Com valora que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant-se així tota la fase de creació? Li hagués agradat a vostè tenir aquest suport?

La meva valoració és molt positiva. Si quan jo vaig començar hagués tingut la opció de trobar un negoci ja muntat, sense cap dubte ho hauria agraït moltíssim, perquè el fet de crear una empresa des de zero és realment complicat.