Ajuntament d’Igualada (IG-NOVA Tecnoespai)


Marc Castells i Berzosa

Alcalde

Igualada ha estat, des de ja fa molts segles, històricament emprenedora. Avui, enmig d’una greu i incerta crisi econòmica, la ciutat lluita per sortir reforçada com una capital capdavantera en diferents àmbits: el de la pell de qualitat, el de la innovació en salut, el comercial o el tèxtil, entre altres. Ens trobem, però, en un moment complicat en l’àmbit econòmic, on els nostres empresaris necessiten el màxim suport de les institucions públiques per a dur a bon port els seus projectes. Aquesta és, precisament, una de les claus decisives per superar aquest context advers, la col·laboració entre els àmbits públic i privat, entre les administracions i el sector empresarial. Només anant de la mà recuperarem la força que necessitem com a ciutat i com a país.

Des de l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament, a través d’Ig-nova Empresa i l’Oficina d’Atenció Empresarial, ja fa temps que treballem de manera molt estreta amb els nostres empresaris. Assessorant-los, orientant-los, acompanyant-los en els seus projectes i, sobretot, intentant aportar-los aquelles eines necessàries en la seva activitat. La Guia per a la Reempresa, fruit de la col·laboració entre el consistori, la Diputació de Barcelona i la Cecot, és una d’aquestes eines fonamentals, un recurs al seu abast per a iniciar nous projectes. El fet de facilitar que un empresari que vulgui cedir la seva activitat passi el testimoni a un altre que es plantegi adquirir el negoci i engegar un nou projecte d’emprenedoria, ajudarà no només a mantenir l’activitat empresarial a Igualada, sinó a estimular-la.

I és que la nostra ciutat, avui més que mai, necessita totes les eines a l’abast de l’empresa.Actualment, l’Ajuntament d’Igualada dona servei a les empreses cedents i a les persones reemprenedores de la comarca de l’Anoia.

 

Consulta les dades del Punt d'Atenció