Ajuntament de Pineda de Mar

Ajuntament de Pineda de Mar (Centre Innova)

Xavier Amor i Martín

Xavier Amor i Martín

Alcalde

CRISI, OPORTUNITATS I REEMPRESA

Diuen que els temps de crisi són també temps d’oportunitats per trobar alternatives a allò que està canviant. En el cas de l’economia, la conjuntura actual planteja moltes dificultats, però també molts reptes i oportunitats per a aquells que, amb una visió diferent, volen plantejar nous models o estratègies de negoci, creant empreses o reorientant-les en una direcció més rendible.

Pineda de Mar, com la resta del país, no ha estat aliena a la situació general de crisi, i són vàries les empreses que tenen dificultats de viabilitat i continuïtat, especialment en els sectors industrial, comercial i immobiliari. Però el marge de millora també és molt gran: una bona idea, un nou nínxol de mercat o una certa capacitat financera, poden ser suficients per tornar a fer plenament viables i rendibles aquestes empreses.

A més, el nostre municipi afegeix valor a qualsevol inversió. Per la seva localització geogràfica i les seves comunicacions, Pineda de Mar es troba en un punt estratègic del territori i l'economia de Catalunya, entre el mar i la muntanya, just en el límit de les províncies de Barcelona i Girona, i en ple Corredor Mediterrani: a menys de 35 minuts d’ambdues capitals, dels aeroports del Prat i Costa Brava, del port de Barcelona i a poc més d'una hora de la frontera francesa.

En definitiva, el vèrtex nord de la Regió Metropolitana de Barcelona, una conurbació de 5 milions d'habitants, teixida per una densa xarxa de comunicacions i en la qual se situen moltes de les principals empreses del país. Una ubicació de privilegi que es converteix en motor de negoci per al desenvolupament de qualsevol activitat empresarial: espais comercials, producció industrial, logística, serveis, etc., en sectors d'abast tant nacional com internacional.

Les empreses ubicades a Pineda de Mar, per tant, podran impulsar fàcilment qualsevol àrea de negoci o estratègia de creixement que pugui beneficiar-se de la proximitat i ràpid accés a la resta de grans zones empresarials de Barcelona, i, sobretot, del volum potencial de població consumidora que resideix en l'àrea d'influència del nostre municipi.

És per això que, qualsevol empresa, encara que es trobi en un moment de dificultat, té sempre una última oportunitat de ser rendible. El cicle vital d’un negoci, doncs, s’allarga: primera emprenedoria, empresa madura i, ara, REEMPRESA, la possibilitat de recuperar i fer créixer un negoci que mai s’ha de donar per amortitzat.Actualment, l’Ajuntament de Pineda de Mar dona servei a les empreses cedents i a les persones reemprenedores de Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Sant Cebrià de Vallalta, Tordera, Santa Susanna, Palafolls i Malgrat de Mar.

 

Consulta les dades del Punt d'Atenció