Ajuntament de Terrassa


Alfredo Vega

Alcalde de Terrassa

Una de les tres grans prioritats estratègiques de l’Ajuntament de Terrassa és enfocar les polítiques de promoció i reactivació econòmica. Els serveis socials i l’educació són les altres dues prioritats, tant pel que fa a garantir la cohesió social en aquests moments tan difícils com per continuar invertint en coneixement, en talent i en formació.

El Govern Municipal està compromès a continuar avançant per facilitar al màxim el procés de creació d’una empresa o altres tràmits empresarials, amb la màxima rapidesa i eficàcia, així com a donar suport i assessorament a les persones emprenedores. Això inclou, molt especialment, les que volen reemprendre un negoci.

El context econòmic és difícil però estem decidits a superar-lo i a posar en pràctica totes les mesures que, a escala local, puguin contribuir-hi. El nostre objectiu és donar suport a les persones que volen prendre el relleu a la direcció d’una empresa ja existent, per seguir fent-la créixer, amb noves idees i motivació, però evitant passar per la fase inicial i sempre molt complexa de crear-ne una de nova.

D’aquesta manera, pretenem evitar la desaparició d’un gran nombre de petites i mitjanes empreses del nostre territori que no troben la manera de donar continuïtat a la seva activitat. A nivell d’estructura econòmica de ciutat, el projecte ha de suposar donar visibilitat al mercat de la cessió d’activitats econòmiques, així com estructurar-lo, definir-lo i garantir-lo, de forma que s’estableixi un punt de trobada òptim entre l’oferta i la demanda, facilitant l’entrada d’emprenedors al mercat.

Així doncs, des de l’Ajuntament de Terrassa en col.laboració amb la Diputació de Barcelona donem suport al Programa Reempresa, amb l’objectiu de potenciar l’economia terrassenca, generar oportunitats de negoci i contribuir a mantenir i crear llocs de treball.Actualment, l’Ajuntament de Terrassa dóna servei als cedents i reemprenedors de Terrassa, Matadepera, Rellinars, Vacarisses, Viladecavalls i Ullastrell.

consultalesdades2