Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental


L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental som un engranatge que fa circular l’Economia Social i Solidària entre les persones, organitzacions i institucions públiques.

Transformem la societat cap a models més justos, democràtics, equitatius i ecoresponsables per satisfer les necessitats que les persones tenim en concordança amb les necessitats socials i afectives mitjançant l’empoderament de projectes i organitzacions.

Un dels nostres objectius és promoure la continuïtat d’empreses properes al tancament, i ho fem a partir de l’acompanyament a projectes col·lectius i facilitant totes les eines perquè el relleu pugui fer-se a través de cooperatives de treball associat:  propietat col·lectiva i gestió democràtica.

Assessorem en la governança, organització i pla estratègic, acompanyant les cooperatives i facilitant estratègies, processos i eines.

Donem a conèixer les eines per aconseguir l’eficiència i sostenibilitat dels projectes de relleu a través de plans estratègics adaptats al marc legal de les cooperatives.

Facilitem la intercooperació entre cooperatives i organitzacions del mateix sector.

Donem a conèixer els recursos de finançament dirigit a projectes de l’economia social i solidària.

Facilitem l’orientació i acompanyament en la redacció dels documents legals, des de la inscripció del nom i la redacció dels estatuts fins als tràmits amb el registre de cooperatives.

El relleu cooperatiu a partir de les persones treballadores ens obre l’oportunitat de sumar les capacitats i experiència de qui millor coneix l’activitat i el sector: les pròpies persones treballadores.


Contacte: Bet Tena

Telèfon: 935 463 865