Per tercer any consecutiu, Catalunya presenta resultats positius en creació d’empreses a l’últim trimestre de l’any

Publicat el 13-04-2016

Ja està disponible el Butlletí de Demografia Empresarial de Catalunya del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat del 4rt trimestre del 2015 [1]. Durant aquest 4rt trimestre de 2015 s’ha aconseguit la millor taxa neta d’entrada de la sèrie històrica 2007-2015, juntament amb la presentada al 4rt trimestre de 2014. Aquest punt ve a confirmar la tendència positiva presentada a l'últim trimestre dels dos anys anteriors en els quals la taxa va passar a ser positiva, amb més empreses creades que tancades, i, a més, es va establir una tendència de creixement d’aquesta taxa neta d’entrada.

grafic

Concretament, al quart trimestre de 2015 es van reactivar i donar d’alta a Catalunya un total de 27.634 empreses mentre que es van donar de baixa 24.659, resultant en un balanç positiu de 2.975 empreses. De la mateixa forma, la taxa bruta d’entrada d’empreses va ser del 4,5% conjuntament amb una taxa bruta de sortida del 4,1% resultant, d’aquesta manera, en una taxa d’entrada neta positiva de 0,5%. Aquesta taxa neta es situa al mateix nivell que al quart trimestre de l’any anterior establint-se com la millor taxa neta d’entrada de tota la sèrie històrica 2007-2015.

Per una banda, pel que fa a les empreses per nombre d’assalariats, les empreses sense assalariats han sigut les que han tingut un creixement (1%) més destacat respecte de les altres (les empreses amb un número d’assalariats entre 1 i 9 han disminuït un 0,1% i les que tenien 50 o més han crescut un 0,1 % mentre que les empreses amb un número d’assalariats entre 10 i 49 s’han mantingut igual).  Aquest fet reforça la tendència presentada en els trimestres i anys anteriors en els quals el creixement es centrava principalment en les empreses amb un nombre d’assalariats inferior a 9 tot i que, en aquest cas i a diferència del que és habitual, la creació d’empreses sense assalariats destaca per sobre d’aquelles amb un número entre 1 i 9 assalariats.

D'altra banda, pel que fa a les empreses per sector econòmic, trobem creixement positiu a serveis (0,6%) i construcció (0,2%) a diferencia d’indústria on es dona un decreixement del 0,1%.

taula

Des de Reempresa us animem a que pugueu formar part d’aquest teixit empresarial reemprenent el vostre propi negoci i impulsant aquesta tendència positiva amb la vostra visió i reptes personals.

Recordeu que el Centre de Reempresa de Catalunya posa a la vostra disposició tot un seguit de recursos per tal de guiar-vos i assessorar-vos en tot el procés de convertir-vos en un nou Reemprenedor d’èxit.

Podeu consultar tota la informació relativa al servei i als recursos oferts a través de la nostra pàgina web www.reempresa.org o personalment amb un dels nostres consultors a través del telèfon 93 266 74 38.

¡No us perdeu la propera entrada!

Forma part de Reempresa!

[1] Butlletí de demografía empresarial, 4rt trimestre 2015”, Observatori d’Empresa i Ocupació

Informacions d’interès