Quant costa comprar una empresa? T’ho expliquem!

Publicat el 06-05-2021

Data d'inici: 06-05-2021

Data final: 06-05-2021

comprar_empresa_Reempresa

Actualment existeix una falsa creença sobre l’adquisició de negocis: és una acció molt cara. És important que sàpigues que Reempresa disposa de més de 1.300 anuncis d’empreses que busquen un relleu. Cadascuna d’elles, depenent del sector, activitat, volum de facturació, mida de l’empresa, etc. té un preu de venda diferent. En base a tots aquests factors, comprar un negoci requerirà una inversió més o menys elevada.

El primer pas per a la compra d’un negoci és establir la tipologia d’empresa que encaixa amb el que busques. Investiga quins negocis existeixen, quines empreses estan en venda, quins anuncis et criden l’atenció, etc. A Reempresa hi pots trobar des de fleques, perruqueries, gestories o agències de màrqueting, fins a petites indústries, cases rurals, parades de mercat o explotacions agrícoles, etc.

Un cop tinguis clar el sector i el tipus de negoci que t’interessa, cal valorar el preu de venda d’aquests, entre molts altres factors com són les possibilitats de creixement, la competència, etc. Als anuncis de la web sempre hi ha un preu orientatiu per a cada negoci, tot i així, que això no et faci tirar enrere perquè com ja hem dit, es tracta d’un preu orientatiu que caldrà parlar  i considerar amb totes les parts.

Com ja hem comentat anteriorment, hi ha sectors que tenen un preu de venda més elevat que d’altres. Per exemple, en el sector comerç Reempresa està venent negocis per 33.000€ de mitjana, 37.000€ de mitjana en el cas de negocis del sector hostaler, o 50.000€ de mitjana en empreses del sector serveis. Per altra banda, hi ha sectors com els de la construcció i les reformes o la indústria que tenen un preu de venda mitjà més elevat: 110.000€ i 156.000€ respectivament.

Hem vist que les xifres varien molt entre sectors. Però què passa si vull reemprendre una empresa i no disposo de tots els diners per pagar la cessió? A Reempresa treballem amb entitats com CaixaBank o Acció Solidària Contra l’Atur perquè els diners no siguin un problema a l’hora de fer possible la compra d’una empresa. A més, has de saber que si et trobes en situació d'atur també tens l’opció de capitalitzar-la. Per altra banda, cada vegada més ajuntaments i altres administracions posen en marxa ajudes fiscals o subvencions per facilitar la compravenda de negocis als seus municipis.

Des de Reempresa sabem que comprar un negoci no és una decisió fàcil. De totes maneres, nosaltres t’ajudem i aconsellem perquè ho puguis aconseguir.

Si després de llegir aquest article t’animes a reemprendre un negoci contacta amb nosaltres i inscriu-te al servei. T’ajudarem i t’acompanyarem de forma gratuïta durant tot el procés de compravenda.

A què esperes?

 

Dona't d'alta

Informacions d’interès