Sabies que el valor d’una empresa no és el mateix que el seu preu?

Publicat el 05-02-2019

Data d'inici: 05-02-2019

Data final: 05-02-2019El terme valoració s’utilitza en infinitat d’àmbits però remet en la consideració que té un element respecte a una mirada subjectiva. Sovint s’acostuma a confondre valor i preu. El valor d’una empresa és la importància que se li dona a aquesta. En canvi, el preu és fruit d’una negociació entre les dues parts.

Abans de valorar l’empresa cal conèixer-la i obtenir el màxim d’informació possible.

Existeixen diversos mètodes per tal de valorar una empresa. Cada mètode entén l'empresa d'una manera diferent i per tant, mostren resultats diferents a l’hora de valorar la mateixa. Així doncs, el resultat d’una bona valoració sempre s’ofereix en un interval de valors, mai un únic número. Per aquest motiu, als anuncis de la nostra web no s’hi indica un preu concret!

En la construcció del preu entren en joc diversos factors. Un d’ells és la valoració, però també es té en compte el mètode de pagament, la motivació d’ambdues parts, les habilitats negociadores i les particularitats de l’entorn de l’empresa.

Observem diferències notables entre el valor desitjat per part del cedent i el preu efectivament pagat per sector, sobretot als sectors industrial, de serveis i hostaler. Fixa’t en les diferències que ens trobem a Reempresa:

grafic_valor_vs_preu_2018

És important que tinguis en compte que als anuncis de la nostra web hi figura la valoració feta pel cedent i en cap cas es tracta del preu definitiu. Així doncs, si hi ha un projecte que t’interessi, no et guiïs només pel valor que mostren els anuncis, sol·licita més informació!

I recorda sempre que el preu final és un acord entre comprador i venedor, i la valoració és sempre una eina d’ajuda.

Consulta els anuncis a la nostra web o inscriu-te a una de les formacions per a persones reemprenedores que organitzem arreu del territori.

BOTO_ANUNCIS

BOTO_FORMACIO

Informacions d’interès