El 22% dels negocis transmesos a les Terres de l’Ebre són del sector turístic

Publicat el 03-11-2022

Data d'inici: 03-11-2022

Data final: 03-11-2022Tortosa, 3 de novembre del 2022. La seu de la Generalitat a les Terres de l’Ebre ha acollit aquest migdia la presentació del Mercat Sectorial del Turisme del Centre de Reempresa de Catalunya, una iniciativa de la Fundació Cecot Innovació que pretén donar suport a la continuïtat empresarial dels negocis del sector turístic mitjançant el creixement oferint un nou model d’emprenedoria a través de la transmissió d'empreses.

En definitiva, amb el Mercat Sectorial del Turisme de Reempresa, la Fundació Cecot Innovació i el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya pretenen potenciar el creixement d'aquest sector a potenciant la compravenda de pimes a tot el país a través d’una metodologia d’èxit com és la que Reempresa ofereix des del 2011.

A l’esdeveniment, que ha reunit a una vintena d’assistents, hi ha participat Adam Tomàs, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a les Terres de l’Ebre, Laura Sallent, directora del Centre de Reempresa de Catalunya i Albert Colomer, membre del comitè director de Reempresa.

Per Tomàs, “el creixement empresarial és una prioritat del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya” i “iniciatives com Reempresa són una bona eina per mantenir el teixit empresarial del territori i el manteniment de llocs de treball”.

Per Sallent, “creiem que les Terres de l’Ebre té un gran potencial de creixement turístic i per això volíem venir a explicar que existeix un mecanisme pel qual una persona emprenedora pot agafar el relleu d’un negoci del sector turístic que li manca relleu”.

 

686 negocis del sector salvaguardats des del 2011

Segons estimacions de la Fundació Cecot Innovació, Reempresa ha evitat, des del 2011, el tancament de 686 negocis del sector turístic a Catalunya, generant una inversió induïda de 27.1M d’euros i evitant la pèrdua de 1.795 llocs de treball a Catalunya. Per províncies, Barcelona acumula el 72% del total de casos d’èxit del sector, el 14% la província de Tarragona, el 12% la de Girona i el 2% la de Lleida.

 

58 negocis de les Terres de l’Ebre no han hagut d’abaixar la persiana gràcies a Reempresa

Des del 2011, el Centre de Reempresa de Catalunya ha evitat el tancament de 58 negocis de les Terres de l’Ebre. El manteniment d’aquests negocis ha generat una inversió induïda d’1.2M€ i ha evitat la pèrdua de 107 llocs de treball del territori.

En el cas concret del sector turístic, aquest sector representa el 22% dels casos d’èxit de Reempresa a les Terres de l’Ebre. La Reempresa de negocis turístics en aquest territori ha permès evitar la destrucció de 26 llocs de treball i ha generat una inversió induïda de més de 255.000€.

 

Sobre Reempresa

La Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. Una iniciativa de la Fundació Cecot Innovació amb el Suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Des del 2011, Reempresa ha evitat el tancament de més de 3.700 llocs de treball al país i la pèrdua de més 10.500 llocs de treball.

Premsa RSS

Sala de Premsa