La Fundació Prevent s’adhereix a la xarxa de col·laboradors de Reempresa

Publicat el 23-05-2024

Data d'inici: 23-05-2024

Data final: 23-05-2024La Fundació Prevent, entitat que treballa per facilitar la inclusió laboral de les persones amb discapacitat, s’ha adherit a la xarxa de col·laboradors del Centre de Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses, amb l’objectiu de treballar conjuntament per fomentar la compravenda de negocis i fer créixer el teixit empresarial del territori.

L’acte de signatura del conveni de col·laboració va tenir lloc el dimecres 22 de maig, a la seu de Reempresa al 22@ de Barcelona. A la trobada hi van assistir Montserrat Moré, directora de la Fundació Prevent; Oriol Alba, secretari general de la Cecot; Laura Sallent, directora de Reempresa; Gemma Lope, directora de comunicació de la Fundació Prevent; Carla Jambrina, coordinadora de Reempresa.

La finalitat d’aquesta col·laboració es basa en disseminar els serveis de Reempresa entre els usuaris dels programes de foment de l’emprenedoria de les persones amb discapacitat de la fundació, així com els seus recursos i mitjans.

Fruit d’aquesta adhesió, les persones que la Fundació Prevent derivi a Reempresa podran rebre atenció i acompanyament personalitzat, sense cap cost per a elles, tant si volen cedir o comprar una empresa en funcionament.

Impulsar el mercat de la compravenda d’empreses, i donar opcions de negoci viables als emprenedors i emprenedores de la Fundació Prevent, són els objectius d’aquest conveni.

Tan important és la creació de noves empreses, com afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el servei de Reempresa es basa en un model d’emprenedoria i creixement empresarial, un mecanisme segons el qual una persona emprenedora pren el relleu en la gestió d’una empresa ja existent i que està en funcionament.

Reempresa és una iniciativa de la Patronal Cecot i la Fundació Autoocupació, que des de l’any 2011 ha aconseguit més de 4.600 reempreses d’èxit, les quals han generat més de 235 milions d’euros d’inversió induïda i han salvaguardat més de 13.000 llocs de treball. Actualment, a la web del Centre de Reempresa hi ha més de 1.250 negocis que busquen un relleu.

Els programes de foment de l’emprenedoria de la Fundació Prevent tenen, des de 2014, l’objectiu fer de l’emprenedoria una opció de vida per les persones amb discapacitat. Durant aquest temps han format a 283 emprenedors i han acompanyat 110 projectes dels quals 94 s’han constituït com empresa.

L’acord signat entre les dues entitats significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre d’empreses i salvaguardar llocs de treball, tal com s’ha demostrat en aquests anys de funcionament del projecte.

Premsa RSS

Sala de Premsa