El Consell Comarcal del Baix Ebre posa a disposició del teixit empresarial el programa Reempresa de la Diputació de Tarragona

Publicat el 23-04-2015

Data d'inici: 04-09-2015

Data final: 04-09-2015

Untitled-11

Tortosa, 23 d’abril de 2015. El Consell Comarcal del Baix Ebre ha presentat aquest matí el programa Reempresa de la Diputació de Tarragona, que posa en contacte empresaris que volen vendre el seu negoci amb emprenedors disposats a comprar-lo.

Reempresa és un projecte que s’està implementant a les comarques de Tarragona fruit d’un conveni de col·laboració entre la Diputació i la patronal Cecot i presentat el passat mes de novembre. La implementació del programa s’està duent a terme a través de les àrees de promoció econòmica dels Consells Comarcals de Tarragona.

La presentació d’avui ha comptat amb la participació de Xavier Royo, vicepresident de Dinamització Econòmica del Consell Comarcal del Baix Ebre i president de Baix Ebre Innova; Joan Josep Malras, diputat delegat de Recursos Humans i Ocupació  i Promoció Econòmica de la Diputació de Tarragona; Antoni Abad, president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya i Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya.

baixeb

Reempresa a Tarragona

Actualment, les comarques tarragonines ja tenen més de 150 empreses inscrites al programa. Els motius de cessió d’aquestes empreses són diversos. En termes relatius, el 30% de les empreses cerquen relleu per jubilació del propietari/a, el 20% per canvi de professió, el 20% per motius personals, el 15% per canvi de domicili i el 11% per problemes de salut, entre d’altres.

En quant a reemprenedors, ara mateix hi ha més de 200 persones a la demarcació interessades en el procés de reempresa.

El preu mig efectiu pagat per la reempresa d’empreses a través del Centre de Reempresa de Catalunya és de 51.000€, tot i que varia substancialment depenent del sector i activitat. La inversió induïda total a la província de Tarragona ja ha superat els 518.000€.

Afavorirlacontinuïtatdelesempreses

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

El Centre de Reempresa oferirà assessorament i formació a tots dos col·lectius (cedents d’empresa i reemprenedors) sobre les característiques dels processos de compravenda d’empreses i l’elaboració d’un pla de reempresa o de cessió.

Així mateix, el servei es complementa amb dues guies informatives —l’una, enfocada als empresaris, i l’altra, als emprenedors— i un portal web (www.reempresa.org) que recull tota la informació sobre el procés de transmissió i que permet sol·licitar assessorament, de manera que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l’oferta i la demanda d’empreses.

Aquesta és una aposta per promoure un mercat que, tot i els reptes actuals derivats de la situació de crisi, segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de la demarcació de Tarragona.

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

CaixaBank, compromesa amb els recolzament als emprenedors, dóna suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaNegocis, adreçat a microempreses, comerços i autònoms.

L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment emprenedor que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per a finançar tant les operacions d’adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses.

Actualment, CaixaBank és l’entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb més d’1,3 milions de clients i una penetració dels 31,19%.

Premsa RSS

Sala de Premsa