El Mercat Central de Sabadell acull la presentació de “Reempresa Mercats Municipals”

Publicat el 21-06-2021

Data d'inici: 21-06-2021

Data final: 21-06-2021Sabadell, 21 de juny del 2021. El Mercat Central de Sabadell ha acollit aquest dilluns, 21 de juny, la presentació de “Reempresa Mercats Municipals”, un projecte liderat per la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot que consisteix en una aposta per emprendre en aquests tipus de mercats.

“Reempresa Mercats Municipals” és un projecte que va dirigit, per una banda, a facilitar i millorar  la transmissió de parades i l’ocupació de les parades disponibles en els mercats municipals, i per altra, a ajudar a visualitzar els mercats municipals  com un espai d’oportunitats per les persones emprenedores en el sector comercial.

L’objectiu del programa és donar major visibilitat i promoció a les parades de mercats municipals disponibles i la possibilitat de negoci que representa per les persones emprenedores i, a la vegada, facilitar i millorar  la transmissió de parades de mercat municipal que s’estiguin plantejant tancar per jubilació o altres motius.

Reempresa i la Diputació de Barcelona han creat un marketplace amb totes les parades en cessió i disponibles que hi ha al conjunt de la demarcació de Barcelona amb l’objectiu de fomentar l’ocupació d’aquests espais de comerç singulars. Actualment tots els mercats municipals de la província de Barcelona poden participar a aquest programa.

Aquest 2021 s’ha posat en marxa una nova línia de treball per donar suport als municipis que tenen establiments comercials no ocupats de la seva titularitat, facilitant també la seva visibilitat i promoció en la web del Reempresa.

Aquesta nova línia  dirigida als establiments comercials de titularitat municipal, ve acompanyada d’un treball per identificar quines activitats es poden desenvolupar en aquests espais i que permetin el desenvolupament de noves iniciatives empresarials donant suport a nous col·lectius. 

A més, s’està treballant en implantar mesures d’innovació i millora als mercats de la demarcació amb l’objectiu de donar a aquests espais nous usos i activitats.

Des de la seva posada en marxa al juny del 2017 fins a data d’avui, s’han identificat un total de 319 parades de les quals 235 estaven disponibles (parades buides) i 84  es trobaven en funcionament i buscaven una nova persona emprenedora perquè n’hi donés continuïtat.

Reempresa Mercats Municipals ha ajudat a ocupar un total de 68 parades als mercats de la demarcació: 34 estaven buides i 34 no van haver de tancar ja que una altra persona en va agafar el relleu per continuar amb l’activitat.

Durant la seva intervenció, la gerent de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona, Soledad Bravo, ha destacat que “Reempresa és una eina més que la Diputació de Barcelona posa a disposició dels ajuntaments i de la ciutadania, una eina que ens ajuda a aconseguir un relleu generacional al mercat per a que aquest continuï sent un equipament prescriptor de la salut i els bons hàbits, mentre fa una tasca integradora de la societat”, i ha continuat afirmant que “els mercats són un bon lloc per a treballar, per desenvolupar un ofici valuós. Per això creiem que és important visibilitat els mercats com a una bona oportunitat per als emprenedors i emprenedores, persones valentes que volen obrir un negoci i que potser no s’han plantejat que el mercat és una molt bona opció. I que no sempre cal començar de zero, sinó que podem començar amb un projecte viu i que ja està en marxa”.

Per altra banda, Antoni Abad, president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, ha volgut agrair públicament el suport de la Diputació de Barcelona i de tots els ajuntaments i els seus mercats, per apostar per un projecte com el de Reempresa Mercats Municipals que pretén mantenir vius els mercats de la demarcació de Barcelona. Per Abad, “l’objectiu d’aquest programa és posar en valor espais tan importants pel nostre teixit comercial com són els mercats” i ha afegit que “sense el compromís d’institucions públiques, privades i sobretot l’interès dels mateixos mercats municipals, aquest programa no seria possible” .

La tinenta d’alcaldessa de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu de l’Ajuntament de Sabadell, Montserrat Gonzàlez ha assenyalat que “en aquest mercat on estem avui, han estat 11 les parades assessorades i gestionades mitjançant aquest programa, 6 han estat noves parades o projectes i 5 han estat cessions o traspassos. Es constata, així, que Reempresa Mercats ha estat responent durant els últims anys a les necessitats i expectatives dels i les paradistes dels mercats tot ajudant-los a evitar el tancament dels seus negocis, així com impulsant nous negocis als mercats.”

Premsa RSS

Sala de Premsa