El Mercat Municipal de Mollet del Vallès acull una nova presentació del servei de Reempresa als mercats de la província de Barcelona

Publicat el 27-11-2019

Data d'inici: 27-11-2019

Data final: 27-11-2019Mollet del Vallès, 27 de novembre del 2019. El Mercat Municipal de Mollet del Vallès ha acollit avui la presentació de “Reempresa: Mercats Municipals”, una iniciativa de la patronal Cecot i de la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona que pretén fomentar la transmissibilitat de les parades dels mercats de la demarcació i apropar a persones emprenedores els avantatges d’establir-s’hi.

A l’acte d’avui hi ha participat el tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Mollet, Raúl Broto, el president de Cecot i de Reempresa, Antoni Abad, així com també el diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Óscar Sierra a més de paradistes i comerciants i altres persones interessades en la reempresa. Judit Pañella, consultora de Reempresa i Xavier Torrent, cap de l’Oficina de mercats i Fires de la Diputació de Barcelona també han intervingut a l’acte explicant els serveis de Reempresa i els espais d’oportunitat que els mercats municipals ofereixen.

Durant aquest 2019, el servei de Reempresa de transmissió i ocupació de parades disponibles s’ha ampliat a 27 municipis i 36 mercats municipals gestionats per la Diputació de Barcelona. Entre aquests municipis destaquen els mercats de la Llagosta, Granollers, Manlleu o Mollet del Vallès, aquest últim on ha tingut lloc l’acte de presentació d’avui.

Actualment, Reempresa: Mercats Municipals és present a més de 90 mercats municipals de la demarcació i a un total de 59 municipis de la província. A més, 125 tècnics de mercat i de Reempresa estan al servei tant d’aquells i aquelles paradistes que busquen un relleu pel seu negoci com també d’aquelles persones emprenedores que es plantegen la possibilitat d’establir-s’hi o adquirir-ne una per fer créixer la que ja tenen.

En l’actualitat, el Centre de Reempresa de Catalunya disposa a la seva pàgina web de més de 300 parades de mercat que, o estan buides i disponibles o actualment hi ha un negoci que busca un relleu per no haver d’abaixar la persiana. 

 

La jubilació, el principal motiu de cessió d’una parada de mercat

Segons dades de Reempresa, la jubilació és el principal motiu de cessió d’una parada de mercat en funcionament (39%), seguit dels motius de salut (15%) i de l’interès en canviar de professió (12%).

 

El preu d’una parada de mercat

El Centre de Reempresa de Catalunya també ha fet públic els preus mitjos de la cessió de les parades de mercat que té publicades a la seva pàgina web. En aquest sentit destaca que els preus van del 700€ al 85000€ depenent de l’activitat que ofereixen i de la seva ubicació.

 

Una seixantena de parades de mercat reempreses

La Reempresa, una iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació, és un model d’emprenedoria i de creixement empresarial, pel qual una nova persona emprenedora – reemprenedor/a - pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu, per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la. Des del 2011, Reempresa ha evitat el tancament de més de 2.550 negocis catalans, salvaguardant així més de 6.800 llocs de treball i generant una inversió induïda de prop de 117M d’euros.

Pel què fa als mercats municipals, Reempresa: Mercats Municipals ha cedit un total de 64 parades de mercat de les quals 38 estaven en funcionament i no han hagut d’abaixar la persiana.

Premsa RSS

Sala de Premsa