La New York University Wagner inclou la Reempresa entre els 15 millors exemples de polítiques de desenvolupament municipal a nivell mundial

Publicat el 29-12-2016

Data d'inici: 29-12-2016

Data final: 29-12-2016

Barcelona, 28 de desembre de 2016. L'informe Innovation and the City publicat al novembre d'aquest any per la New York University Wagner inclou la iniciativa catalana Reempresa, entre els 15 millors exemples a nivell mundial de polítiques de desenvolupament municipal analitzades pel grup de experts del Center for an Urban Future per a aquest 2016.

Basat en més de 100 entrevistes amb experts en política urbana dels Estats Units i de tot el món - incloent alcaldes, regidors, experts acadèmics, executius, funcionaris i organitzacions filantrópicas- s'han definit els millors exemples, per nous i innovadors, de reformes de la política municipal de la passada dècada entre els quals es troben: la Five Keys Charter School de San Francisco, l'única escola autònoma de la nació integrada en el sistema de correccionals; la Race and Social Justice Initiative de Seattle, que ha establert un procés inclusiu per a la formulació de polítiques municipals; el programa Reempresa de Barcelona, ​​centrat en la successió de petites empreses; el YouthSource Centers de Los Angeles, un nou model per a la integració dels joves; els Certificates for Additional Construction Potential de Sâo Paulo, per definir el cost d'un nou projecte i ajudar a cobrir el cost final a les reformes d'una infraestructura; i una iniciativa innovadora de Malang, Indonèsia, que utilitza els ingressos generats per les escombraries i el reciclatge per finançar serveis integrals de salut per als residents amb ingressos baixos. Les tipologies d'idees que incorpora l'informe són molt variades, també inclouen propostes com el projecte de cartografia de la densitat d'habitants en els barris marginals de Nairobi, Kenya o el nou model d'integració de l'habitatge i el sistema escolar a Tacoma, WA. Innovation anb the City integra a profesionals, investigadors, responsables polítics i acadèmics per debatre les estratègias, les oportunitats i els inconvenients associats a l'economia de la innovació i el desenvolupament econòmic urbà.

Segons la NYU Wagner, a mesura que el creixement urbà s'ha disparat en l'últim mig segle, les ciutats s'han convertit en els motors de la innovació pública. De Nova York a Medellin o Copenhaguen, alcaldes i autoritats municipals estan desenvolupant noves maneres d'abordar alguns dels grans reptes als quals s'enfronta la societat, ja sigui la lluita contra la pobresa, l'atur, el finançament de nous projectes d'infraestructura, o la protecció del medi ambient. Malgrat totes les polítiques innovadores que s'arriben a posar en marxa a tot el món, hi ha pocs mecanismes fiables per compartir el que realment està funcionant amb resultats objectius. Els informes del Center of an Urban Future pretenen ser un compendi de polítiques innovadores que sí que han donat resultats i que poden ser un model a implementar en diferents ciutats del món.

Podeu accedir a l’informe complet aquí:

https://nycfuture.org/research/innovation-and-the-city-2016

 

Center for an Urban Future

El Center for an Urban Future és un catalitzador per a Polítiques sostenibles que redueixin la desigualtat, augmentin el desenvolupament econòmic, i dinamitzin l'economia a la ciutat de Nova York. És una organització independent que utilitza la investigació basada en fets per detectar i exposar públicament qüestions importants que sovint es plantegen persones amb responsabilitat a l'hora de prendre decisions que afecten a la prosperitat de la ciutat.

 

New York University Wagner

Els informes Wagner Innovation es van començar a publicar el 2011 per part de la NYU Robert F.Wagner, escola de Postgrau d'Administració Pública. Els informes contenen una sèrie de projectes i experiments que combinen la teoria i la pràctica per promoure informació que faciliti la presa de decisions polítiques en un món complex.

Cada informe té el seu propi enfocament i opera de forma independent, però reflecteixen l'ampli compromís de NYU Wagner a connectar acadèmics, pensadors i investigadors per treballar de forma conjunta i millorar el desenvolupament de polítiques públiques.

 

 

Sobre Reempresa

Reempresa (www.reempresa.org) és el mercat de compravenda de la petita i mitjana empresa de Catalunya. És un nou model d'emprenedoria i de creixement empresarial, pel qual un nou emprenedor - reemprenedor- pren el testimoni en la gestió d'una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l'activitat, salvaguardant d'aquesta manera el patrimoni individual i col·lectiu, per fer-la créixer, sense haver de passar per la creació des de zero.

Des del 2011, amb més de 6.100 reemprenedors donats d'alta i més de 3.580 empreses donades d'alta a la plataforma, el Centre de Reempresa de Catalunya ha intervingut en més de 1.000 transmissions, el que ha suposat la generació de més de 48 milions d'euros d'inversió induïda i el manteniment de més de 3.200 llocs de treball directes.

Premsa RSS

Sala de Premsa