Reempresa aconsegueix, en un matí, 200 contactes entre empreses cedents i reemprenedors al Saló BizBarcelona

Publicat el 05-06-2014

Data d'inici: 10-09-2015

Data final: 10-09-2015

NOTA DE PREMSA
El Centre de Reempresa de Catalunya ha concentrat avui tots els esforços en l’activitat de Networking, anomenada Matchings Reempresa, en la que han concertat 200, de les 216 possibles, entrevistes de reemprenedors amb 27 empreses cedents de diferents sectors i poblacions catalanes. Des d’una consultora vitivinícola amb vint treballadors, un càmping i masia a Ripoll, una empresa de fabricació de material elèctric i connectors, passant per empreses de subministraments industrials i per comerços de moda o alimentació. Aquests i altres negocis han estat presents al “Matchings Reempresa”, un espai on diferents reemprenedors s’han entrevistat amb els propietaris de negocis i empreses que estan prop de la jubilació i cerquen persones per tras-passar-los l’activitat. Les entrevistes d’aproximadament 25 minuts han permès facilitar la informació necessària per iniciar processos de cessió que puguin portar, finalment, a una futura i desitjable transmissió. Amb aquest primer contacte, el Centre de Reempresa ha aproximat persones disposades a donar continuïtat a aquestes vint-i-set empreses i farà el seguiment i acompanyament dels contactes en els propers mesos. En aquesta activitat han participat activament els 41 punts d’atenció de Reempresa ubicats a Catalunya i que han aportat tant cedents com possibles reemprenedors interessats en elles. Quaranta-un punts d’atenció ubicats als principals ajuntaments i consells comarcals de les províncies de Barcelona, Girona i Tarragona gràcies al suport i impuls de les tres Diputacions catalanes.

02-300x199

Donat l’interès aixecat entre futurs reemprenedors assistents al Saló, el Centre de Reempresa organitzarà trenta-dos contactes més amb les empreses cedents participants al MatchingsReempresa però a partir de la propera setmana. Els empresaris de les empreses cedents han valorat satisfactòriament aquesta activitat que els ha permès presentar la seva empresa a una mitjana de set persones reemprenedores. En aquest sentit, el Centre de Reempresa espera que es reemprenguin amb èxit, abans de finalitzar aquest any, un 30% de les empreses participants.

Ahir dimecres, la primera de les activitats del Centre de Reempresa al BizBarcelona va estar dirigida als tècnics i experts en emprenedoria i creixement empresarial dels ajun-taments adherits al projecte. Una activitat de Team Building que ha servit per facilitar el coneixement entre ells i per posar en comú criteris, millores i valors en la metodologia i en el procés de reempresa que desenvolupen des dels diferents punts de Catalunya. Durant aquesta sessió, el director del Centre de Reempresa, Albert Colomer, ha agraït l’esforç de tots ells, que estan fent possible aconseguir un balanç de “250 reempreses d’èxit en els mesos d’activitat, que han mantingut prop de mil llocs de treball i han suposat una inversió induïda d’11.000.000 €. L’any passat us vam llençar un repte, aconseguir salvar mil empreses catalanes abans de finalitzar el 2016, i ho aconseguirem”.

La conferència del Dr. Xavier Puig de la Universitat Pompeu Fabra sobre Quant val la meva empresa? va despertar l’interès del públic del BizBarcelona, i va aconseguir una de les valoracions més altes per part dels assistents a conferències. Puig va condensar en una hora i vint el procés, els mètodes i els criteris a tenir en compte a l´hora de valorar una empresa. Ho va fer de la mà de molts exemples pràctics i de casos reals, la qual cosa va ajudar a la comprensió de tots els conceptes més teòrics d’un procés de valoració d’una empresa. Puig va facilitar als assistents una petita indicació per poder valorar una empresa en cinc minuts tot i que va reiterar en més d’una ocasió que per valorar una em-presa no s’ha de tenir pressa perquè, com ja se sap, la pressa és una mala consellera. L’interès generat per aquesta ponència ha fet que Reempresa s’hagi compromès a penjar la conferència íntegra del professor al seu blog la propera setmana.

03-300x199
monica

La segona conferència organitzada per Reempresa en el marc del Saló, Negociació en contextos difícils, a càrrec de la psicòloga, experta en vendes i assessora de vendes de la Cecot, Mònica Mendoza i autora del llibre Lo que NO te cuentan los libros de ventas. La llarga trajectòria en el món de les vendes va ser altament valorada pels assistents del BizBarcelona ja que Mendoza va ser capaç en només una hora de determinar els tipus de tàctiques i estratègies en les negociacions, així com donar exemples concrets i conse-qüències en les posicions i determinacions que prenguin les parts. No obstant, el que més curiositat va aixecar, va ser el fet de detallar totes aquelles variables a tenir en compte i que provenen de l’hemisferi dret del cervell. Aquelles que no són racionals, analítiques o calculades. En el procés de reempresa, per exemple, cal tenir molt en compte el sentiment de la persona que cedeix el seu negoci per a qui l’empresa “és com un fill”, i a vegades per motius no racionals, “sinó per qüestió d’afinitats personals o de química” no s’acaba tancant una operació. “Cal saber interpretar el llenguatge no verbal i cal ser coherents entre el que diem i el que expressem”, argumenta Mendoza, “i això no ho ex-pliquen els llibres”.

Sobre la Reempresa
Aquesta iniciativa pionera a l’estat espanyol, es va posar en marxa el juny de l’any 2011 de la mà de la patronal catalana Cecot, de la Fundació Cp’Ac amb el suport del Departa-ment d’Economia i Coneixement i està finançat per la Generalitat de Catalunya i el fons FEDER europeu. L’any 2012, un conveni amb la Diputació de Barcelona va fer possible que Reempresa arribi durant aquesta any a diferents ajuntaments de la província de Barcelona mitjançant les àrees de promoció econòmica i els tècnics i experts que hi treballen en elles.

La Reempresa és un instrument que pretén incidir directament en la reactivació de l’economia, en la generació de riquesa i el manteniment de l’ocupació. “S’han dedicat molts esforços, especialment en els darrers anys, en fomentar i facilitar la creació d’empreses però hem oblidat que, tant important com la creació, si no més, és afavorir la continuïtat”, va afirmar Antoni Abad, president de la Cecot en l’acte de presentació del projecte.

La metodologia de treball de la Reempresa es basa en l’atenció presencial i part de gestió on-line. En aquest sentit, l’apertura de les delegacions a les províncies catalanes, i els punts d’atenció Reempresa, facilita l’accés i agilita el procés de reemprendre a qualsevol persona que visqui a Catalunya i a qualsevol empresa implantada al nostre país.

Les últimes xifres de creació i dissolució d’empreses al nostre país confirmen que la ten-dència negativa dels últims anys es manté. Amb tot, només entre l’any 2008 i el 2013, el teixit empresarial català ha passat de 626.000 empreses a prop de 580.000, deixant un balanç final negatiu: – 46.000 empreses.

Informació corporativa
La Reempresa és un nou model d’emprenedoria i de creixement empresarial, pel qual un nou emprenedor – reemprenedor – pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja exis-tent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col•lectiu, per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la.

El mecanisme possibilita la compra dels actius i passius d’una empresa existent al seu anterior propietari o propietaris- cedents- mantenint l’activitat, els llocs de treball i el ritme de funcionament habitual sense entrebancs per l’entorn empresarial proper.

El reemprenedor aporta a l’empresa una renovadora línia d’actuació i els mitjans neces-saris per la millora i reorientació del negoci, que parteix d’una situació millor objectivament que la de la possib

Aquest relleu evita la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, a més de tants actius intangibles, com els contactes o la posició de mercat, inclosos els hàbits de compra dels clients, que porten a la devaluació dels actius tangibles. Evita també la desaparició de llocs de treball i la disminució dels creixement econòmic, factors que, avui encara més, convé protegir i fomentar.

Sobre bizbarcelona
Bizbarcelona, que se celebra al recinte firal de Montjuïc el 4 i 5 de juny, aglutina infinitat de propostes que contribueixen a accelerar el creixement empresarial i la creació de nous negocis. Amb més de 160 conferències i tallers, així com espais d’assessorament i networking, el saló de Fira de Barcelona per a pimes, autònoms i emprenedors dedicarà especial atenció a conèixer vies alternatives d’accés al finançament.

Premsa RSS

Sala de Premsa