Reempresa evita el tancament de 230 empreses del sector industrial a Catalunya

Publicat el 22-12-2022

Data d'inici: 27-12-2022

Data final: 27-12-2022Manresa, 22 de desembre del 2022. El Palau Firal de Manresa ha acollit, aquest migdia, la presentació del Mercat Sectorial de la Indústria del Centre de Reempresa de Catalunya, una iniciativa de la Fundació Cecot Innovació que pretén donar suport a la continuïtat empresarial dels negocis del sector industrial mitjançant el creixement oferint un model d’emprenedoria a través de la transmissió d'empreses.

En definitiva, amb el Mercat Sectorial de la Indústria de Reempresa, la Fundació Cecot Innovació i el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya pretenen potenciar el creixement d'aquest sector potenciant la compravenda de pimes a tot el país a través d’una metodologia d’èxit com és la que Reempresa ofereix des del 2011.

A l’esdeveniment, que ha reunit a tècnics i representats de l’administració i el teixit empresarial hi ha participat el director general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Oriol Alcoba, la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a la Catalunya Central, Maria Teresa Clotet, la directora del Centre de Reempresa de Catalunya, Laura Sallent, i el membre del comitè director de Reempresa, Albert Colomer.

Oriol Alcoba, en la seva intervenció, ha volgut “reconèixer la visió i capacitat de la Cecot per tirar endavant una iniciativa com aquesta” que ha evitat el tancament de més de 3.800 empreses a Catalunya i ha posat de relleu el “compromís del Departament d’Empresa i Treball per seguir donant suport a un programa com aquest”.

Laura Sallent, per altra banda, ha volgut posar en valor la importància de la col·laboració publicoprivada perquè “sense el suport de la Generalitat i el compromís de la nostra xarxa de col·laboradors” aquests resultats no serien possibles.

 

230 negocis del sector salvaguardats des del 2011

Segons estimacions de la Fundació Cecot Innovació, Reempresa ha evitat, des del 2011, el tancament de 230 negocis del sector, generant una inversió induïda de 32M  d’euros i evitant la pèrdua de 1.324 llocs de treball a Catalunya. Per províncies, Barcelona acumula el 78,4% del total de casos d’èxit del sector, el 8,4% la província de Tarragona, el 7,5% la de Girona i el 5,7% la de Lleida.

 

344 reempreses d’èxit a la Catalunya Central

Durant l’acte també s’han presentat dades de Reempresa en el conjunt de les comarques que conformen la Catalunya Central. Així doncs, des del 2011, any en que es va posar en marxa Reempresa, el programa ha evitat el tancament de 344 negocis, evitant la pèrdua de 1.042 llocs de treball i generant una inversió induïda de més de 18.5M d’euros.

 

Sobre Reempresa

La Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. Una iniciativa de la Fundació Cecot Innovació amb el Suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Des del 2011, Reempresa ha evitat el tancament de més de 3.550 llocs de treball al país i la pèrdua de més 10.000 llocs de treball.

Premsa RSS

Sala de Premsa