Reempresa evita el tancament de 670 empreses del sector turístic a Catalunya

Publicat el 22-07-2022

Data d'inici: 22-07-2022

Data final: 22-07-2022Girona, 22 de juliol del 2022. La Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Girona va acollir, ahir dijous, la presentació del Mercat Sectorial del Turisme del Centre de Reempresa de Catalunya, una iniciativa de la Fundació Cecot Innovació que pretén donar suport a la continuïtat empresarial dels negocis del sector turístic mitjançant el creixement oferint un nou model d’emprenedoria a través de la transmissió d'empreses.

En definitiva, amb el Mercat Sectorial del Turisme de Reempresa, la Fundació Cecot Innovació i el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya pretenen potenciar el creixement d'aquest sector a potenciant la compravenda de pimes a tot el país a través d’una metodologia d’èxit com és la que Reempresa ofereix des del 2011.

A l’esdeveniment, que va reunir a una trentena d’agents turístics i associacions del territori, hi va participar Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Joan Martí, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a Girona, Laura Sallent, directora del Centre de Reempresa de Catalunya de la Fundació Cecot Innovació i Albert Colomer, membre del Comitè Director del Centre de Reempresa de Catalunya.

 

670 negocis del sector salvaguardats des del 2011

Segons estimacions de la Fundació Cecot Innovació, Reempresa ha evitat, des del 2011, el tancament de 670 negocis del sector, generant una inversió induïda de 24.4M d’euros i evitant la pèrdua de 1.750 llocs de treball a Catalunya. Per províncies, Barcelona acumula el 71% del total de casos d’èxit del sector, el 14% la província de Tarragona, el 12% la de Girona i el 3% la de Lleida.

 

L’Hostal Ca la Paula de Castellfollit de la Roca, un cas d’èxit del programa

A l’acte d’ahir també hi van intervenir en Ramon Recort i en Xavier Domènech, cedent i reemprenedor de l’Hostal Ca la Paula de Castellfollit de la Roca (La Garrotxa), un dels últims casos d’èxit del Mercat Sectorial del Turisme de Reempresa a Catalunya. Amb el relleu, s’aconsegueix evitar la pèrdua de 6 llocs de treball al municipi i es garanteix la continuïtat del negoci, molt conegut a la zona.

 

Sobre Reempresa

La Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. Una iniciativa de la Fundació Cecot Innovació amb el Suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Des del 2011, Reempresa ha evitat el tancament de més de 3.550 llocs de treball al país i la pèrdua de més 10.000 llocs de treball.

Premsa RSS

Sala de Premsa