Reempresa i la Diputació de Barcelona fan balanç del seu programa per evitar el tancament de negocis als municipis petits de la província

Publicat el 20-12-2022

Data d'inici: 20-12-2022

Data final: 20-12-2022Montmeló, 20 de desembre del 2022. La Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot han presentat aquest migdia l’evolució del programa “Reempresa | Municipis Petits. Impulsem el comerç local”. Ho han fet en un acte just davant de l’Hostal Serra de Montmeló, un dels negocis que no ha hagut d’abaixar la persiana gràcies a l’ajuda de Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya i acompanyats per representants de l’Ajuntament de Montmeló i Granollers.

A l’acte hi ha participat l’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez, la diputada delegada de comerç de la Diputació de Barcelona, Ana Maria Martínez,  el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montmeló, Albert Montserrat, la 5a tinent d’alcaldia i regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Granollers, Gemma Giménez i el secretari general de la Cecot, Oriol Alba.

Pere Rodríguez, alcalde de Montmeló, ha volgut agrair la tasca que Reempresa desenvolupa a la comarca posant en valor “la coordinació entre les àrees de promoció econòmica de l’Ajuntament de Montmeló i de Granollers que permet que els nostres municipis tinguin vida i activitat econòmica”.

Per Anna María Martínez, diputada delegada de comerç de la Diputació de Barcelona, ha destacat que “des de la Diputació de Barcelona volem oferir el nostre suport a les persones emprenedores, volem que aprofitin els avantatges que permet començar una trajectòria comercial des d’un negoci en funcionament, volem que aprofitin aquesta oportunitat que ofereix el programa Reempresa i mantenir la funció bàsica del comerç, que és proveir la població resident”.

Gemma Giménez, 5a tinenta d’alcaldia i regidora de promoció econòmica de l’Ajuntament de Granollers, ha volgut posar en valor els bons resultats d’aquest projecte i la bona feina que desenvolupen els tècnics i tècniques tant de Granollers com de Montmeló. La regidora ha volgut recordar el “compromís de consistori granollerí per treballar conjuntament amb els municipis del seu voltant perquè entre tots puguem seguir tenint un teixit comercial viu i atractiu”.

Oriol Alba, secretari general de la Cecot ha destacat que “la col·laboració i coordinació entre Reempresa i la Diputació de Barcelona es importantíssima per al bon desenvolupament d’aquest conveni. Estem contents perquè els resultats que estem obtenint són molt positius pel territori i pel teixit empresarial d’aquest.”

A més, durant l’acte també s’ha presentat el testimoni dels antics i les noves propietàries de l'Hostal Serra, un establiment molt conegut a Montmeló que s’ha cedit durant aquest 2022 gràcies al suport i acompanyament del Centre de Reempresa de Catalunya. 

Després de treballar més de 15 anys a l’Hostal Serra, la Marinalva Almeida i la seva filla van tenir l’oportunitat d’agafar el relleu del negoci perquè els propietaris de l’hostal es jubilaven. Ella es va posar en contacte amb Reempresa i des del punt local de Granollers la van ajudar a preparar la compra de l’empresa.

L’objectiu del conveni de col·laboració entre la gerència de comerç de la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot és fer arribar informació sobre els serveis de Reempresa als municipis de menys de 15.000 habitants de la demarcació de Barcelona, com és el cas de Montmeló, per evitar la desertització i el tancament de negocis i ajudar a mantenir viu el teixit comercial i empresarial d’aquestes poblacions.

Reempresa es coordina amb aquests municipis per tal de localitzar i visitar aquells negocis que tinguin o puguin tenir la necessitat de trobar algun relleu i garantir-ne així la seva continuïtat. A més, disposa d’un 94 llocs de treball i han generat una inversió induïda de més de 4.4 milions d’euros.

10 reempreses d’èxit en municipis petits del Vallès Oriental

Durant l’acte s’ha fet públic que, des del 2020, any de posada en marxa del projecte, 10 negocis ubicats en municipis petits de la comarca no han hagut d’abaixar la persiana gràcies a que han trobat un relleu amb Reempresa. D’aquests 10 negocis, 4 han estat gestionats des del punt d’atenció de Reempresa de l’Ajuntament de Granollers. Amb la continuïtat d’aquests negocis, s’ha evitat la pèrdua de 23 llocs de treball a la comarca i s’ha generat una inversió induïda de més de 560.000 euros.

En conjunt i des del 2012, any que es va posar en marxa Reempresa a la comarca gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el servei ha donat continuïtat a 73 negocis que han evitat la pèrdua de 194 llocs de treball i han generat una inversió induïda de més de 4.4 milions d’euros.

Premsa RSS

Sala de Premsa