Reempresa salva 1.112 llocs de treball a la demarcació de Girona facilitant la continuïtat de 440 empreses

Publicat el 18-04-2024

Data d'inici: 18-04-2024

Data final: 18-04-2024Girona18 d’abril del 2024. Avui ha tingut lloc l’acte de celebració dels deu anys de col·laboració entre Reempresa i la Diputació de Girona al GironaHub. A l’acte, s’ha donat a conèixer públicament la renovació del conveni pels anys 2024 i 2025, amb el qual es vol continuar treballant de forma conjunta per enfortir i salvaguardar el teixit empresarial de la demarcació de Girona.

L'acte de presentació pública, que ha reunit més d’una quarantena de persones, ha anat a càrrec del vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, i del president de la patronal Cecot i de Reempresa, Xavier Panés, acompanyats la directora de Reempresa, Laura Sallent i, el president d'Autoocupació, Albert Colomer.

A l’acte, també hi ha assistit diversos tècnics i tècniques dels diferents punts d’atenció de Reempresa a Girona i altres representants institucionals del territori com el sr. Pere Parramon, subdelegat del Govern espanyol a Girona, el sr. Joan Martí, director dels serveis territorials d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, el sr. Xavier Aldeguer, 4t tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Girona i, el sr. Enric Marquès, Vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà, entre altres.

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha donat la benvinguda als assistents a l’acte, destacant l’impacte de Reempresa en el teixit empresarial de la demarcació de Girona: “considerem que afavorir la continuïtat de negocis ja existents és tan important com que se n’implantin de nous. Actualment, comptem amb vuit entitats locals que fan la funció de punts d’atenció de Reempresa a la demarcació, que permeten dotar el territori de les eines necessàries per evitar la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, mantenir la fortalesa de la nostra economia i, sobretot, salvaguardar llocs de treball”.

A continuació, el president de la patronal Cecot i de Reempresa, Xavier Panés, ha fet èmfasi en la importància de la col·laboració i coordinació entre Reempresa i la Diputació de Girona per al bon desenvolupament d’aquest conveni: “avui celebrem els deu anys de col·laboració entre Reempresa i la Diputació de Girona i estem contents perquè tenim un objectiu comú molt important: treballar conjuntament per promoure la transmissió d’empreses en funcionament a la demarcació de Girona, que necessiten un relleu per seguir endavant i evitar-ne el tancament”.

La directora de Reempresa, Laura Sallent, ha explicat els serveis que ofereix Reempresa al conjunt del territori i ha donat a conèixer els resultats d’èxit de Reempresa al Conjunt de Catalunya, fent èmfasi a la demarcació de Girona: “des del 2011, Reempresa ha permès la continuïtat de més de 4.608 empreses a Catalunya, generant una inversió induïda de més de 235,5 M d’euros i salvaguardant més de 12.988 llocs de treball. En concret, des del 2013, i gràcies a la col·laboració de Reempresa amb la Diputació de Girona, hem aconseguit que més de 440 empreses viables i en funcionament no abaixin la persiana per falta de relleu, generant una inversió induïda de més de 17,3 M d’euros i mantenint els llocs de treball de més de 1.112 persones”.

Finalment, el president d’Autoocupació, Albert Colomer, ha presentat i dinamitzat dos casos d’èxit del servei de Reempresa a les comarques gironines: la Fleca d’Esponellà, un negoci emblemàtic i històric que va obrir el 1935 i Vitassana, un comerç de dietètica, herboristeria i complements de productes naturals, que va obrir l’any 2009.

“Reempresa ens ha acompanyat en tot moment i ens ha ensenyat tots els passos a seguir per poder transmetre el negoci com cal. És vital donar a conèixer el servei de Reempresa perquè arribi a tothom que ho necessiti”. Esteve Bosch, cedent de la Fleca d’Esponellà.

Sobre Reempresa
Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses. És un espai per potenciar idees i projectes emprenedors i posar en contacte persones empresàries que volen vendre una empresa en funcionament amb persones emprenedores que volen posar en marxa un projecte empresarial sense haver de començar de zero.

Premsa RSS

Sala de Premsa