Una vintena d’empreses buscaran un relleu amb Reempresa al BizBarcelona

Publicat el 07-11-2022

Data d'inici: 07-11-2022

Data final: 07-11-2022Barcelona, 7 de novembre del 2022. El Centre de Reempresa de Catalunya participarà un any més al BizBarcelona, el saló de l’emprenedoria i l’empresa que tindrà lloc al Recinte Montjuïc de Fira de Barcelona els propers dies 9 i 10 de novembre. Ho farà amb conferències i activitats amb l’objectiu d’acostar al públic assistent les facilitats i opcions d’emprendre, vendre o fer créixer un negoci en funcionament.

Així doncs, la sala Impulsa i la sala Workshop 1 del BizBarcelona acollirà xerrades sobre cerca de finançament, valoració d’empreses o sobre les facilitats de comprar una empresa i no haver-la de crear des de zero organitzades per Reempresa. L’objectiu d’aquestes activitats és apropar la compravenda de negocis als emprenedors i emprenedores com una opció viable per emprendre. Enguany, en el marc del programa HelpEmpresa, també tindrà lloc una conferència sobre resiliència empresarial amb l’objectiu de donar eines a les pimes per ser més fortes davant dels canvis i les crisis.

A més de les diferents conferències, una selecció d’una vintena de negocis seran a un espai de networking on les persones emprenedores que ho desitgin podran entrevistar-se amb els propietaris/àries de negocis de diferents activitats i sectors que, per motius diversos, no poden seguir al cap davant de l’empresa i necessiten un relleu. Pots trobar més informació de l'"Espai de Matchings" i reservar una entrevista amb alguna de les empreses participants fent clic aquí.

Entre les empreses que hi participaran destaquen una empresa comercialitzadora i distribuïdora de serveis i productes informàtics, una indústria d’arts gràfiques, una botiga i tallers de motos i un hostal, entre moltes altres.  A més, aquelles persones emprenedores que ho desitgin també podran reunir-se amb una persona de l’equip financer de CaixaBank per poder estudiar les diferents possibilitats financeres a l’hora de comprar un negoci a través de Reempresa.

El Centre de Reempresa de Catalunya també organitzarà un ”Elevator Pitch” d’empreses a la venda, un espai perquè persones empresàries que volen vendre la seva empresa puguin donar-la a conèixer en poc més de tres minuts a possibles reemprenedors/es que es puguin plantejar reemprendre-la.

Tant les conferències com l’espai de matchings tindran lloc el dia 10 de novembre durant tot el matí.

L’”Espai de matchings” i l’”Elevator Pitch” d’empreses a la venda del Centre de Reempresa de Catalunya compten amb el suport dels noranta punts d’atenció que Reempresa té als principals ajuntaments i consells comarcals de Catalunya, amb el suport de les Diputacions i altres institucions, han anat obrint durant aquests últims anys i dels més de 200 tècnics amb que compta actualment el servei.

 

Sobre Reempresa

Reempresa és un model consolidat d’emprenedoria i creixement empresarial, pel qual una persona emprenedora – reemprenedor/a - pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu i per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la.

Aquest relleu evita la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, a més de tants actius intangibles, com els contactes o la posició de mercat, inclosos els hàbits de compra dels clients,  que porten a la devaluació dels actius tangibles. Evita també la desaparició de llocs de treball i la disminució dels creixement econòmic, factors que, avui encara més, convé protegir i fomentar.

Premsa RSS

Sala de Premsa