“Vaig creure que era el moment de ser la meva pròpia cap”

Publicat el 13-03-2019Empresa: Cafeteria Desig. Localitat: Molins de Rei | Cedent (C): Maria Isabel Rodríguez | Reemprenedora (R): Claudia Jaisuly Pérez

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?

C i R: L’empresa és una cafeteria -  degustació, que es dedica principalment a l’elaboració d’esmorzars i berenars. La cafeteria ofereix des d’entrepans, pastisseria, brioxeria, cafès, smoothies¸ fins a orxata fresca durant la temporada d’estiu.  Tot això en un ambient familiar i distès, que fa que els clients tornin habitualment.

És un ambient molt familiar, són clients de tota la vida.

 

Per què vas decidir posar-la a la venda?

C: Vaig decidir posar a la venda el negoci principalment per temes de salut, em sap greu haver de deixar l’activitat però no em veig massa amb força.

 

Com valores que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant-se així la fase de creació?

C: Penso que el meu negoci és una molt bona oportunitat per a una persona reemprenedora. Pot comprar un negoci que ja està en marxa amb tots el elements necessaris per poder començar a treballar. A més, la clientela de la cafeteria és fixe i de totes les edats. Un dels dies més animats és el divendres, quan hi ha mercat al poble.

 

Perquè vas decidir reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?

R: He treballat molts anys de cambrera i vaig creure que era el moment de començar a ser la meva pròpia cap. Em vaig decantar per aquest empresa perquè soc de Molins de Rei i aquesta cafeteria  bar cumplia amb molts dels requisits que buscava. 

 

Vols fer algun canvi o innovació?

R: Ara per ara la idea és continuar la línia de negoci que ja porta la cedent perquè l’empresa està funcionant molt bé i compta amb una clientela ja fidelitzada..  Potser més endavant sí que ens plantegem fer algun canvi,  però de moment no a curt termini, ja que volem conservar el ambient pròxim i familiar que han sabut crear.   

 

Quin serveis us ha ofert Reempresa?

C : Reempresa m’ha ofert la informació i assessorament necessari per tal de trobar una persona  reemprenedora que volgués comprar el meu negoci.

R: El servei que he rebut l’he trobat molt interessant. Comptar amb l’ajuda de Reempresa  i el suport del meu ajuntament m’ha donat molta seguretat i confiança. Reempresa és una bona eina que és 100% neutral.

Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?

R: L’acompanyament és vital per tal de poder conèixer la clientela i hem acordat que la cedent em presenti als seus clients i així poder fer un traspàs senzill i fluid.  

 

Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?

C: Recomanaria que acudís a Reempresa i valorés el servei que donen com una alternativa al tancament del negoci. Abans de tancar, s’han de provar altres vies.

R: Doncs jo animaria als reemprenedors i a les reemprenedores que es llencin i s’arrisquin a crear el seu propi negoci, és el que jo he fet i estic molt il·lusionada.