Ajuntament de Sabadell


Maties Serracant

Alcalde de Sabadell

L’acompanyament i la capacitació de les empreses i les persones emprenedores és un element prioritari per l’Ajuntament de Sabadell. Des del Departament de Promoció Econòmica es centralitza tot el treball de suport a les empreses en fase de creixement o consolidació a través de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa i l’Autònom. Des de la seva posada en marxa fins ara s’ha convertit en una de les referències catalanes per la reducció i supressió de càrregues administratives a les empreses que volen néixer o consolidar-se al territori.

En paral·lel es desenvolupen programes específics, oferint formació empresarial, espais per l’allotjament empresarial (tant per empreses de serveis, empreses industrials o incubació de projectes universitaris), fomentant la innovació, impulsant la dinamització de les zones d’activitat industrial, dotant d’instruments per la internacionalització o desenvolupant activitats (fòrum d’emprenedors i d’innovació) amb l’objectiu d’aixecar iniciatives empresarials i nous projectes en diferents sectors empresarials i fomentar la transferència tecnològica de les entitats d’innovació del territori cap a les empreses de l’entorn. Tot plegat es desenvolupa anant de la mà d’altres administracions, entitats i gremis empresarials cercant projectes de col·laboració i acords.

Amb aquest esperit, seguim treballant com a Centre de Reempresa de Catalunya amb la Diputació de Barcelona, la Cecot i el CP’AC. Establir mecanismes pels quals un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d'una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l'activitat, preservant el patrimoni empresarial individual i col·lectiu és una tasca a la que hi destinem recursos amb el convenciment que són reeixits . Amb aquest projecte es preveu mantenir un 15% de les empreses que d'una altra manera haurien de tancar. Treballem per evitar la desaparició d'empreses i salvar llocs de treball, minvant el cost social i econòmic que això pot tenir per la ciutat i pel país.Actualment, l’Ajuntament de Sabadell dóna servei als cedents i reemprenedors de Sabadell, Gallifa, Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès i Sant Quirze del Vallès.

consultalesdades2