350 emprenedors i empresaris passen per les activitats de Reempresa al BizBarcelona 2019

Publicat el 17-06-2019

Data d'inici: 17-06-2019

Data final: 17-06-2019Barcelona, 17 de juny del 2019. Més de 350 persones emprenedores i empresàries van assistir la setmana passada a les activitats que el Centre de Reempresa de Catalunya va organitzar en el marc del BizBarcelona amb l’objectiu d’acostar la transmissió d’empreses en el món emprenedor. Els assistents a aquestes activitats van poder informar-se sobre finançament, creixement empresarial i valoració d’empreses, entre d’altres.

A més de les diferents conferències, una trentena de negocis van participar al ja consolidat “elevator pitch” d’empreses a la venda i a l’“espai de matchings”, un espai on les persones emprenedores podien entrevistar-se amb els propietaris de negocis de diferents activitats i sectors que, per motius diversos, no poden seguir al capdavant de l’empresa i necessiten un relleu. En total, un centenar de trobades van tenir lloc durant les quatre hores que va durar l’activitat que va tenir lloc a l’espai de networking del saló.

Els participants també van poder rebre assessorament sobre finançament de la mà de gestors de negoci de CaixaBank, partner financer de Reempresa, i van poder conèixer el servei que Reempresa, juntament amb la Diputació de Barcelona, ofereix als mercats municipals de la demarcació de Barcelona.

 

Més de 2.300 empreses salvaguardades des del 2011

El director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer, va aprofitar la trobada entre el personal tècnic i les diferents entitats col·laboradores del servei que té lloc anualment durant la celebració del BizBarcelona per anunciar l’assoliment de més de 2.300 reempreses d’èxit des del 2011 que han evitat la pèrdua de més de 6.200 llocs de treball i que han generat una inversió induïda de més de 105MEUR.  

Per altra banda, Antoni Abad, president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya va voler agrair la tasca dels més de 150 tècnics i tècniques i al conjunt d’entitats col·laboradores que fan possible ser presents a més de 80 punts d’atenció arreu de Catalunya. Per Abad, “només amb el compromís de cadascuna de les entitats i institucions que col·laboren amb nosaltres i de la tasca de tots els tècnics i tècniques del servei hem pogut assolir aquesta fita que com a entitat impulsora de Reempresa ens genera molt d’orgull”.

Actualment Reempresa compta amb el suport i col·laboració del Departament d’Economia i Hisenda, del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), de la Diputació de Barcelona, Girona i Tarragona, GLOBALleida, Barcelona Activa o el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, entre moltes altres.

 

Foto_familia_BIZ2019
Fotografia de família durant la inauguració del BizBarcelona.

 

La Youth Business Internacional premia la Reempresa

Reempresa va rebre, coincidint amb els dies de celebració del BizBarcelona i de la mà de la Youth Business Internacional (YBI), el premi a la Innovació en la categoria de “Successful Innovations”. L'entrega del reconeixement va tenir lloc a Cartajena de Indias, Colòmbia, en el marc del Global Youth Entrepreneurship Summit (GYES), la trobada de la xarxa Youth Business International que va reunir als principals experts, influents i responsables de la presa de decisions del sector empresarial juvenil.

 

Informació corporativa

La Reempresa, una iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació, és un model d’emprenedoria i de creixement empresarial, pel qual una nova persona emprenedora – reemprenedor/a - pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu, per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la.

Premsa RSS

Sala de Premsa