Reemprendedor, com has de preparar un procés de Reempresa?

Publicat el 14-10-2015

A l’anterior post “Cedent, com has de preparar un procés de cessió?”  vau poder veure quines eres les principals claus de cara a preparar un procés de cessió amb garanties. Avui, i aproximant-nos a l’altra visió present en els processos  de Reempresa, el reemprenedor, us donarem les diferents claus de cara a preparar un procés de Reempresa.

És important que recordeu que la transmissió d’empreses és un esdeveniment cabdal que s’ha de preparar amb molta cura. La falta de preparació pot comportar el fracàs de la cessió, provocant el tancament d’empreses viables. Coneix de primera mà les experiències en els processos de reempresa a través d’aquest link.

La preparació del procés

Per tal de poder afrontar amb garanties un procés de Reempresa i amb la intenció d’incrementar les opcions d’èxit del vostre futur projecte és essencial que feu una bona preparació del procés.

En aquest sentit s’identifiquen diferents factors que són essencials en relació a aquesta preparació:

- Determinar quins són els vostres objectius i motivacions: és important alinear els vostres objectius personals amb els vostres futurs objectius professionals.

- Definir el vostre balanç de competències pròpies: identificar aquells camps que us poden donar un avantatge competitiu i formar-vos en aquells que creieu essencials per a l’èxit del vostre futur projecte empresarial.

- Cercar en el vostre entorn més proper: reemprendre en el vostre entorn més proper (familiars amics, coneguts...) implica una reducció del risc a l’hora degut al coneixement i proximitat de l’activitat. 

Esteu preparats per reemprendre?

Abans de preparar un procés de reempresa és molt important que pugueu avaluar si esteu preparats o no per reemprendre. D’aquesta forma, i en relació amb el punt anterior, és ideal fer un exercici d’autoavaluació per poder identificar aquelles aptituds i coneixements més destacats. D’aquesta forma, sereu capaços d’identificar els projectes que s’apropen més a la vostra visió personal i on podríeu donar un major impuls en el futur. Una vegada fet aquest exercici us recomanem:

- Situeu temporalment el vostre projecte de Reempresa: Definir uns terminis orientatius en funció de les vostres circumstancies personals i professionals.

- Definiu prèviament la vostra capacitat econòmica: important definir quina és la inversió que voleu dedicar al vostre projecte d’emprenedoria.

- Anàlisis de debilitats/fortaleses i amenaces/oportunitats: analitzant l’entorn en aquests termes reduireu riscos i incrementareu les vostres opcions d’èxit.

L’empresa ideal

Un cop definit l’enfocament, ja esteu preparats per cercar la vostra empresa en funcionament. En aquest sentit, des de Reempresa us oferim el nostre assessorament a l’hora d’acabar de definir el perfil de la vostra empresa potencial i la prospecció sobre la més adequada.

Podeu consultar la oferta d’empreses cedents a través de la nostra web www.reempresa.org i cercar aquelles empreses que s’adaptin millor a l’anàlisi prèviament realitzat. Disposeu també d’una guia online per tal de preparar el vostre procés de reempresa. Podeu consultar-la a través del següent link.

Recordeu que els consultors de Reempresa estan al vostre servei per tal d’ajudar-vos a optimitzar aquest procés de cessió. No deixis passar l’oportunitat d’assessorar-te sense cap tipus de cost i formar part de la comunitat de Reempresa.

No us perdeu la propera entrada on us parlarem de com optimitzar els diferents aspectes d'un procés de compravenda.

Forma part de Reempresa!

Informacions d’interès